Nogomet
98

Baždarević objavio spisak igrača za Belgiju i Kipar, pozvao Jajala, povratak Sušića i Hajrovića

Piše: D. B.
Mehmed Baždarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević danas je objavio spisak reprezentativaca na koje računa za utakmice protiv Belgije u Briselu i Kipra u Zenici, koje se igraju u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Baždarević je pozvao 25 igrača, a to su:

- golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Jasmin Burić

- odbrana: Ognjen Vranješ, Mateo Sušić, Ermin Bičakčić, Emir Spahić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Toni Šunjić, Marin Aničić, Sead Kolašinac

- vezni red: Edin Višća, Danijel Milićević, Senad Lulić, Izet Hajrović, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Gojko Cimirot, Mario Vrančić, Mato Jajalo, Tino Sven Sušić

- napad: Edin Džeko, Vedad Ibišević i Milan Đurić.

Na širem spisku nalaze Armin Hodžić, Riad Bajić, Zvonimir Kožulj, Miroslav Stevanović i Dario Dumić, igrači na koje selektor računa u slučaju da dođe do povreda.

"Optimista sam pred ove susrete koje igramo u narednih desetak dana“, rekao je Baždarević nakon objavljivanja spiska

On će i narednih dana provjeravati formu reprezentativaca.

"Na spisku su sve poznata imena, a u slučaju povreda tu su Armin Hodžić, Riad Bajić, Zvonimir Kožulj, Miroslav Stevanović i Dario Dumić. Danas, sutra i u petak planiram da pogledam neke utakmice naših igrača i još jednom prije okupljanja provjerim njihovu formu. Sve igrače očekujemo u ponedjeljak u Briselu, osim Šunjića, koji tog dana igra prvenstvenu utakmicu“, dodao je Baždarević.

Reprezentativci će se okupiti u ponedjeljak 3. oktobra u Briselu, a utakmicu protiv Belgije će igrati 7. oktobra na stadionu King Baudouin, dok je susret s Kiprom na rasporedu tri dana kasnije na Bilinom Polju u Zenici.

Podsjetimo, u prvoj kvalifikacijskoj utakmici odigranoj 6. septembra u Zenici naši Zmajevi su pobijedili Estoniju rezultatom 5:0.