Nogomet
74

NSBIH / Baždarević objavio spisak za dvomeč s Irskom, novo ime Rade Krunić

Piše: S. H.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na spisku igrača kojeg je danas objavio selektor Mehmed Baždarević nije bilo većih izmjena u odnosu na posljednje dvije utakmice kvalifikacija, tako da su selektoru svi igrači na raspolaganju, osim Muhameda Bešića koji zbog suspenzije ne može igrati prvu utakmicu baraža. Jedino novo ime je Rade Krunić.

Baždarević je na današnjoj press-konferenciji objavio spisak igrača na koje računa u predstojećim utakmicama baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku 2016. godine, koju naš tim igra protiv reprezentacije Irske.

Na spisku se nalaze 28 igrača: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Mensur Mujdža, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Emir Spahić, Sead Kolašinac, Edin Cocalić, Muhamed Bešić, Marin Aničić, Tino Sven Sušić, Rade Krunić, Ervin Zukanović, Miralem Pjanić, Srđan Grahovac, Anel Hadžić,Ognjen Vranješ, Senad Lulić, Sejad Salihović, Edin Višća, Ermin Zec, Haris Medunjanin, Izet Hajrović, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Armin Hodžić i Milan Đurić.

Prva utakmica baraža igra se 13. novembra u Zenici, a revanš tri dana kasnije u Dablinu.

Baždarević se zahvalio svima koji su pratili reprezentaciju u dosadašnjim kvalifikacijama.

Selektor je dodao kako naše igrače ne smije zavarati činjenica da se Irska bori s velikim brojem povrijeđenih igrača.

"Znamo da su kao nacija puni želje i upornosti i nama neće biti lako. Imaju alternativu za povrijeđene igrače tako da se na to ne obazirem", rekao je Baždarević.

Podsjetio je da su tokom kvalifikacija napravili dobar posao i da su igrači ispoštovali ono što je tražio od njih.

"Pokazali su karakter i želju i sada smo u situaciji da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Želimo da završimo posao na najbolji način. Želimo na Evropsko prvenstvo", rekao je Baždarević.