Iako je modna ikona
8

Beckham nametnuo strogo pravilo Messiju i nogometašima Inter Miamija vezano za odjeću

H. H.
David Beckham i Lionel Messi (Foto: Montaža / Twitter)
David Beckham i Lionel Messi (Foto: Montaža / Twitter)
Uprkos tome što je u svakom pogledu modna ikona, David Beckham je nametnuo striktno pravilo Leu Messiju i svim ostalim igračima Intera Miamija.

Engleski as otkrio je da je zabranio svojim igračima da objavljuju fotografije sa svojom odjećom na društvenim mrežama prije utakmica.

Tokom razgovora sa bivšim saigračem Riom Ferdinandom za YouTube kanal bivšeg defanzivca, Beckham je govorio o tendenciji igrača da se razmeću svojom odjećom u američkim sportovima, posebno u košarci.

Tada je spomenuta Barcelona, ​​koja je nešto slično uradila prije dolaska trenera Hansija Flika, koji je nametnuo izrazito strogu disciplinu.

Flick je zapravo nametnuo kodeks oblačenja koji zahtijeva od igrača Blaugrane da nose sportsku odjeću kada stignu na stadion na dan utakmice, kako na Camp Nou tako i u gostima.

Flickov potez bio je i izvor inspiracije za Davida Beckhama.

"Naš tim je također počeo s tim i to je učinio nekoliko puta, a onda sam odlučio da moramo stati i da igrači ne smiju da objavljuju svoju odjeću na društvenim mrežama prije utakmica", kazao je Beckham koji je jedan od suvlasnika Inter Miamija.

Nakon nogometne karijere, David Beckham se povetio poljoprivredi i uzgajanju kokoški na svom imanju.

On je nedavni na svom Instagramu objavio niz fotografija na kojima je pokazao kako uživa u farmerskom životu, ali istovremeno je aktivan i u određenim nogometnim aktivnostima.