Dok traju špekulacije
79

Bh. golman Vladan Kovačević oženio se u rodnoj Banjoj Luci

H. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Bosanskohercegovački golman Vladan Kovačević danas se u Banjoj Luci oženio svojom dugogodišnjom djevojkom Sofijom Đukić, a svadba je organizovana u vrijeme reprezentativnog okupljanja na kojem se golman poljskog Rakowa nije pojavio.
Selektor Zmajeva Ivaylo Petev je rekao da se mladi golman nikome nije javljao, a počele su i špekulacije da ima poziv u reprezentaciju Srbije, dok su neki ostavili mogućnost da je to učinio i zbog privatnih obaveza.

Sam Kovačević se nije oglašavao, dok su iz njegove menadžerske agencije u konfuznom saopštenju poručili da "reprezentaciji Bosne i Hercegovine žele puno uspjeha u budućnosti."

Foto: Instagram
Foto: Instagram

I dok su špekulacije i dalje prisutne, nekadašnji golman Sarajeva izrekao je sudbosnono "da" i zaplovio je u bračne vode.

Dvadesetčetverogodišnji golman je imao sezonu iz snova iza sebe. Branio je na ukupno 27 utakmica u Ekstraklasi, a svoju mrežu je netaknutom sačuvao u čak 11 navrata i najzaslužniji je što je njegova ekipa osvojila drugo mjesto, nakon čega je i proglašen za najboljeg golmana u Poljskoj.