Novi angažman
21

Bh. trener Darko Nestorović preuzeo klub za koji je do jučer igrao Andres Iniesta

N. M.
Nestorović na potpisu ugovora u novom klubu (Foto: Twitter)
Nestorović na potpisu ugovora u novom klubu (Foto: Twitter)
Bosanskohercegovački trener Darko Nestorović zvanično ima novi angažman, pošto je preuzeo klupu Emirates FC-a iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Klub je zvanično potvrdio imenovanje Nestorovića za novog šefa stručnog štaba, a bh. stručnjak tako nije dugo čekao na novi angažman jer je s krajem sezone okončao saradnju sa Al-Arabijem iz Kuvajta.

Nestorovića javnost u BiH najviše pamti po epizodi na selektorskoj klupi mlade reprezentacije naše zemlje, koju je vodio na 13 utakmica u periodu od 2014. do 2017. godine.

U karijeri je kao trener, pored pomenutog Al-Arabija, vodio i Radnik iz Bijeljine, zvorničku Drinu, Rudar Prijedor, Slobodu iz Mrkonjić Grada, Sutjesku iz Foče, Zvijezdu 09 i kuvajtsku Kazmu.

Ono što je jako interesantno, jeste da je Nestorović sada preuzeo ekipu čije je boje do jučer branio slavni vezista Andres Iniesta, a Emirates je ispao iz elitnog ranga nogometa u UAE.

Iniestin ugovor je istekao na kraju sezone, a iako je u njemu bila opcija produžetka saradnje za još jednu godinu, nerealno je očekivati da opcija bude aktivirana sada kada je klub u nižem rangu.