Izdominirao Nagelsmanna
8

Bild: Možda bi za Bayern bilo bolje da je doveo Terzića kao Flickovog nasljednika

H. H.
Terzićeva Borussija je tri puta nadigrala Nagelsmannov Leipzig (3:1, 3:2, 4:1) (Foto: EPA-EFE)
Terzićeva Borussija je tri puta nadigrala Nagelsmannov Leipzig (3:1, 3:2, 4:1) (Foto: EPA-EFE)
Popularni njemački list Bild analizirao je trenutnu situaciju trenera Borussije Dortmund Edina Terzića koji će na kraju sezone napustiti klub, ističući da je tri puta zaredom pobijedio budućeg šefa stručnog štaba Bayerna Juliana Nagelsmanna.

Nogometaši Borussije Dortmund peti put u historiji osvojili su Njemački kup nakon što su u finalu odigranom u Berlinu savladali ekipu Leipziga 4:1, a mladi stručnjak porijeklom iz BiH Edin Terzić osvojio je svoj prvi veliki trofej već na početku karijere i tako će se s peharom na kraju sezone oprostiti od klupe Milionera.

Kao što je poznato, dosadašnji trener Borussije Mönchengladbach Marco Rose (44) od naredne sezone će biti novi strateg Borussije Dortmund, a Nijemac će na klupi crno-žutih naslijediti Edina Terzića koji je ranije tokom ove sezone kao privremeno rješenje zamijenio Luciena Favrea.

Ipak, Bild u svojoj analizi dovodi u pitanje takvu odluku uprave Borussije, navodeći da je u roku od pet mjeseci Terzić tri puta nadmudrio najskupljeg trenera na svijetu, Juliana Nagelsmanna, koji će na ljeto preuzeti ekipu Bayerna i naslijediti Hasnija Flicka nakon što je dogovoren njegov prelazak iz Leipziga za preko 20 miliona eura.

Terzićeva Borussija je tri puta nadigrala Nagelsmannov Leipzig (3:1, 3:2, 4:1), pa Bild konstatuje da bi možda za Bayern bilo bolje da je doveo Terzića kao Flickovog nasljednika.

Također, popularni njemački list ističe da bi se rukovodstvo Bayerna trebalo zapitati vrijedi li Nagelsmannov dolazak zaista toliko, a takav Terzićv učinak, morao bi i čelnike Borussije natjerati na razmišljanje i ozbiljnu analizu.

Bild implicira da su se u Borussiji olako odrekli Terzića, a iako postoji mogućnost da ostane u klubu kao pomoćnik novog trenera Rosea, smatraju da bi za njega to bilo pogubno i da mora težiti drugom vrhunskom klubu poput Leverkusena i Eintrachta, u kojem će nastaviti svoj trenerski razvoj.