Poraz od Barcelone
28

Bild trojici igrača Bayerna dao najgore moguće ocjene, a Gnabryja je i ismijao: "Još sanja Yamala"

E. K.
Kim Min-jae u duelu sa Robertom Lewandowskim (Foto: EPA-EFE)
Kim Min-jae u duelu sa Robertom Lewandowskim (Foto: EPA-EFE)
Trojica nogometaša minhenskog Bayerna dobila su najgore moguće ocjene nakon debakla protiv Barcelone u kojem je njemački sastav poražen rezultatom 4:1.

Ovo je drugi poraz Bavaraca u Ligi prvaka, a Bild je najgore ocjene dao trojici defanzivaca njemačkog sastava i to Raphaelu Guerreiru, Dayotu Upamecanu i Kim Min-jaeu.

Označili su Portugalca kao najgoreg na terenu te istakli da je imao veoma težak dan iza sebe.

Korejski defanzivac je bio totalno nezainteresovan kao i Upamecano, a Bild je dodao da njemački gigant mora biti zabrinut zbog svoje odbrane.

Nisu samo oni bili na udaru njemačkog lista koji je označio Alphonsa Daviesa kao "defanzivnog mediokriteta" dok je Bild uočio i pad forme Michaela Olisea.

"Na početku je igrao fantastično, ali trenutno je u padu forme", piše njemački list koji je također ismijao i Serge Gnabryja.

"Vjerovatno još sanja Lamine Yamala koji se poigravao s njim i nekoliko puta mu probacio loptu kroz noge", dodao je Bild i istakao da osim asistencije za 1:1 nije ništa uradio.

Leon Goretzka je dobio najbolju ocjenu u ekipi Bayerna dok su među bolje ocijenjenim bili Harry Kane, Manuel Neuer, Jamal Musiala, Kingsley Coman te Leroy Sane.

Pored gore trojice defanzivaca, Bild je najgoru ocjenu dao i treneru njemačkog giganta Vincentu Kompanyju kome su našli jednu zamjerku.

"Njegov nogomet je previše riskantan za Ligu prvaka, drugi poraz u tri utakmice u Ligi prvaka, to je briga više za borbu za finale Lige prvaka na Allianz Areni 2025. godine. Postaje sve jasnije da se vrhunski timovi previše lako mogu suprotstaviti izuzetno visokoj odbrani Bayerna. Potreban je plan B", piše Bild.

Bayern će se u akciju vratiti u nedjelju protiv Mainza dok će u Ligi prvaka igrati protiv Benfice, a taj meč će biti od izuzetne važnosti za Bavarce.