Izazvao skandal
11

Bio je ikona španskog kluba: Skupljač lopti nakon 13 godina dobio otkaz, poticao je na mržnju

N. M.
Foto: Marca
Foto: Marca
Najpoznatiji skupljač lopti u Španiji Juan Francisco Murcia Morales više nije na nogometnim terenima od ove sezone, pošto mu je njegov klub Almeria, kako piše Marca, uručio otkaz.

Popularni Juanfran čak 13 godina je bio jedan od skupljača lopti u španskoj Almeriji, a posljednjih godina je obnašao i ulogu koordinatora skupljača lopti na utakmicama.

O njemu su pravljene i razne reportaže poput one "Dan poslije" ili "LaLiga TV", sve zbog njegovog posebnog i strastvenog doživljavanja nogometa sa strane tokom utakmice.

Međutim, Marca piše da je Juanfran krajem prošle sezone smijenjen s pozicije koordinatora skupljača lopti, a razlog je što je "poticao navijače na mržnju" na utakmici protiv Mallorce.

Na tom meču su svi skupljači lopti izbačeni s terena u 84. minuti nakon što su vrijeđali jednog od pomoćnih sudija.

To je u zapisnik upisao glavni sudija utakmice Gonzalez Fuertes, a klub je nakon svega obavijestio Juanfrana o svojoj odluci da mu uruči otkaz.

Tako je prekinuta njegova povezanost Almerijom koja je trajala od njegove sedme godine, kada je postao jedan od skupljača lopti, a ubrzo i omiljen navijačima kluba.

Uspio je Juanfran čak da dođe i do mjesta trenera jedne od mlađih kategorija Almerije.