Treba liječenje
0

Bivšem reprezentativcu BiH se vratila teška bolest, u Hrvatskoj za njega igraju humanitarni meč

N. M.
Foto: Goran Stranzl/Pixsell
Foto: Goran Stranzl/Pixsell
Nekadašnji nogometni reprezentativac Mladen Bartolović prošle godine je ispričao kako se izborio s teškom bolešću, ali ona se po svemu sudeći vratila.
Hrvatski portal Sportalo objavio je kako je Bartoloviću sada neophodno liječenje u Njemačkoj, a već je pokrenuta i humanitarna akcija kako bi se pomoglo 47-godišnjem bivšem Zmaju.

Humanitarni meč organizuju Ultrasi, navijači vinkovačke Cibalije, u kojoj je Bartolović zaposlen kao šef skauting službe, a bit će odigran 6. jula na Kanovcima.

"Kotizacija za učestvovanje je dobrovoljni prilog, a sve za Mladena. Ne sumnjamo da će Vinkovci, ali i čitava Slavonija i Baranja ponovno pokazati ko je i što je, na muci se poznaju junaci. Vrijedi za Bartola, vrijedi i za sve nas!", saopćeno je.

"Bez obzira ko si, što si i za koga navijaš, dođi u subotu i pomozi Bartolu. Ako ko zaslužuje našu pomoć i ljubav, on zaslužuje", dodali su Ultrasi.

Bartolović je za reprezentaciju BiH u karijeri odigrao 17 utakmica i postigao jedan gol, kopačke je o klin okačio 2016. godine u dresu Cibalije, a još je igrao i za Foolad iz Irana, Hajduk, Zagreb, Dinamo, njemački Saarbrucken i Segestu Sisak.

Priroda bolesti s kojom se Bartolović godinama bori nikada nije javno obznanjena, a iz porodice su poručili samo da se radi o "teškoj bolesti".