Supruga ga potakla
7

Bivši igrač Chelseaja pokazao rezultate presađivanja kose, izgleda kao u igračkim danima

N. M.
Wayne Bridge s porodicom na crvenom tepihu (Foto: Twitter)
Wayne Bridge s porodicom na crvenom tepihu (Foto: Twitter)
Nekadašnji nogometaš londonskog Chelseaja Wayne Bridge (44) pohvalio se rezultatima presađivanja kose, na koje se odlučio nakon što mu je njeno opadanje potpuno promijenilo fizički izgled, što mu je očito teško palo.

Bridge se s novom kosom pojavio na premijeri filma "The Wild Robot" u nedjelju, a uz njega je bila i supruga Frankie, inače pjevačica, te kćerka i sin.

Ovaj nekada pouzdani lijevi bek, koji je pored Chelseaja igrao i za Manchester City, Fulham, West Ham i Sunderland, otkrio je da se na presađivanje kose odlučio početkom oktobra na klinici Harley Street, sve kako bi podigao svoje samopouzdanje.

Transplantacija je uključivala uklanjanje 4085 folikula dlake pojedinačno i njihovo ponovno usađivanje u ćelavija područja pomoću posebne olovke - bez potrebe za brijanjem cijele glave. Priznao je da ga je supruga Frankie potakla na ovu odluku.

Bridge prije i poslije presađivanja kose (Foto: The Sun)
Bridge prije i poslije presađivanja kose (Foto: The Sun)

Sada joj je Bridge uzvratio svojom podrškom na crvenom tepihu tokom 68. London Film Festivala. Bridge se na tepihu pojavio s frizurom koja je gotovo identična onoj s kakvom smo ga gledali na terenima Premiershipa prije više od deceniju, pošto je već toliko prošlo otkako je okačio kopačke o klin.

"Patim od gubitka kose od svojih srednjih 30-ih i osjećao sam da će mi malo pomoći ako to riješim. Toliko muškaraca se odlučuje na taj potez i to zapravo nije ništa strašno. Rekao sam Frankie što radim i ona me stvarno podržavala", rekao je Bridge.

Bridge je za Chelsea u karijeri odigrao 142 nastupa, a još dublji trag ostavio je u Southampton, čiji je dres nosio 172 puta. Reprezentativac Engleske bio je 36 puta. Karijeru je završio 2014. godine u Readingu.

S Plavcima je u sezoni 2004/05 bio prvak Engleske, a tada je s ovim timom osvojio i Liga kup, koji je osvajao još i 2007., kada je Chelsea bio najbolji i u FA Kupu.