Nižu se reakcije
0

Bivši igrač CSKA stao u Pjanićevu zaštitu: I s 34 godine pokazat će da je majstor

N. M.
Pjanić tokom predstavljanja na stadionu CSKA (Foto: PFC CSKA/Telegram)
Pjanić tokom predstavljanja na stadionu CSKA (Foto: PFC CSKA/Telegram)
Nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić postao je tokom ove sedmice novi član moskovskog CSKA, u koji je stigao kao slobodan nogometaš.
Izazvao je ovaj potez Pjanića različite komentare u bh. javnosti, ali i u Rusiji, gdje mnogi podsjećaju na izjavu bivšeg Zmaja iz perioda kada je BiH protiv Rusije trebala igrati prijateljsku utakmicu, koja je na kraju otkazana.

Tada je upravo Pjanić, zajedno s kapitenom Edinom Džekom, odbio ići u Rusiju i igrati meč dok ova država vrši agresiju na Ukrajinu, a po dolasku u Moskvu je poručio da je spreman izviniti se zbog svojih riječi.

Kritikovali su Pjanića i pojedini bivši igrači CSKA-a i ruski nogometaši, kojima smeta i što bh. vezista s 34 godine dolazi u redove Armejaca, a u njegovu zaštitu je stao Dmitrij Efremov, koji vjeruje da Pjanić nije u CSKA došao završiti karijeru.

"Pjanić je vrhunski igrač, a i s 34 godine pokazat će da je majstor. CSKA ne dovodi igrače koji završavaju karijeru. Hoće li biti motivacije? Profesionalnom sportisti, ako voli svoj posao, nije potrebna dodatna motivacija", rekao je Efremov za ruske medije.

"CSKA je vrhunski klub koji uvijek treba biti u vrhu. Po sebi znam da uprava kluba nikoga ne zapošljava tek tako", dodao je Efremov.

O dolasku Pjanića u CSKA pričao je i bivši reprezentativac Rusije Vladislav Radimov, koji je bh. veznjaka uporedio s Andreom Schurrleom i Claudiom Marchisiom.

"Schurrle je došao u Spartak i krenuo dobro, zabijao je golove, a onda je sve krenulo nizbrdo. Marchisio je bio u Zenitu. Povrijedio se i završio. Sve ovisi o sportskom principu. Kad ne igraš dvije godine, teško je doći na nivo kao prije. Trenutno ne znamo tačan nivo na kojem je Pjanić. Čini mi se da je angažovan da ekipi donese iskustvo. CSKA gubi puno bodova na kraju utakmica. Sam Akinfeeev nije dovoljan na golu", rekao je Radimov.

Inače, CSKA danas od 13 sati na domaćem terenu dočekuje Ahmat Grozni u meču Premier lige Rusije, a ostaje da sačekamo i vidimo da li će Pjanić već danas biti na terenu u dresu Armejaca.