Otkaz je bila greška
5

Bivši igrač Monaca: Henry je imao brilijantne ideje i sjajne treninge

K. H.
Thierry Henry (Foto: EPA-EFE)
Thierry Henry (Foto: EPA-EFE)
Bivši igrač Monaca Rony Lopez ističe da je ovaj klub napravio veliku grešku jer je uručio otkaz Thierryju Henyju rekavši da je legendarni francuski igrač imao brilijantne ideje i sjajne treninge.

Rony Lopez je igrao za Monaco od 2015. do 2019. godine, a sarađivao je i sa Henryjem kojeg je klub kratko doveo na mjesto šefa stručnog štaba.

Henry je Monaco vodio u 20 službenih utakmica u kojima je ostvario četiri pobjede, pet remija uz čak 11 poraza i ekipa se u trenutku njegovog odlaska nalazila na 19. mjestu u francuskom prvenstvu. Ipak, bivši igrač ovog kluba Rony Lopez smatra da je to bila velika greška i da bi vremenom Monaco igrao puno bolje.

"Mislim da ljudi ne znaju šta se zaista dogodilo. Ja lično mislim da je klub napravio grešku što mu nije dao puno više vremena, njegovi treninzi su bili fantastični i imao je brilijantne taktičke ideje", kazao je ovaj napadač.

Henry je u Monaco stigao sredinom oktobra 2018. godine, a krajem januara dobio je otkaz nakon niza loših rezultata. Popularni Titi danas je trener MLS ekipe Montreal Impact.