Stanje stabilno
24

Bivši nogometaš iz Premiershipa doživio stravičnu saobraćajnu nesreću, prebačen je u bolnicu

E. K.
John Paintsil (desno) (Foto: EPA-EFE)
John Paintsil (desno) (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji premijerligaški nogometaš John Paintsil je učestvovao u užasnoj saobraćajnoj nesreći nakon čega je prebačen u bolnicu.

Sada 43-godišnjak je u karijeri igrao za West Ham, Fulham i Leicester tokom svog šestogodišnjeg boravka u Engleskoj gdje je igrao između 2006. i 2012. godine.

Okončao je karijeru 2016. godine i nakon toga se okrenuo trenerskom poslu te je sada pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Gane.

Zajedno sa selektorom Gane Ottom Addom i trenerom golmana Fatawu Daudom se vraćao u glavni grad Gane Accru i to nakon što je gledao finale Kupa Gane nakon čega se njihova Toyota Land Cruiser sudarila s kamionom.

Sva trojica su prebačena u bolnicu nakon čega je tamošnji Savez objavio saopštenje vezano za njihovo zdravstveno stanje.

"Članovi naše reprezentacije su učestvovali u saobraćanoj nesreći s kaminom te su odmah prebačeni u bolnicu. U stabilnom su stanju i proći će kroz dalje pretrage prije nego li se vrate u Accru", piše u saopštenju tamošnjeg Saveza.

Nedugo poslije su objavljene fotografije i videoprilog saobraćajne nesreće koje pokazuju da je jedna strana automobila gotovo u potpunosti uništena te da na njemu nedostaje zadnji lijevi točak.

Inače, Paintsil je 89 puta igrao za Ganu te je za ovu ekipu igrao na Svjetskim prvenstvima 2006. i 2010. godine gdje je ova reprezentacija zamalo postala prva afrička selekcija koja je došla do polufinala turnira, no poražena je od Urugvaja u četvrtfinalu i to nakon što je Luis Suarez spasio čist gol igrajući rukom u finišu susreta.

Gana će igrati protiv Angole i Nigera u kvalifikacijama za Afrički kup nacija, ali će biti lišena usluga pomenutog trojca koji najvjerovatnije neće moći biti uz ekipu u ovim utakmicama.