Peti novajlija
90

Bivši nogometaš Sarajeva zvanično pojačao Borac: Privukla me borba za trofeje

E. K.
Zinedin Mustedanagić novi igrač Borca (Foto: FK Borac Banja Luka)
Zinedin Mustedanagić novi igrač Borca (Foto: FK Borac Banja Luka)
Nekadašnji mladi reprezentativac BiH Zinedin Mustedanagić novi je fudbaler FK Borac u kojeg stiže iz redova Vukovara.

Zinedin igra u veznom redu, a tokom karijere branio je boje praške Sparte, Dukle, Vlaznije, Ružomberoka i Sarajeva. Ugovor sa Borčem potpisao je na godinu dana.

"Zadovoljan sam što smo postigli dogovor i što karijeru nastavljam u redovima FK Borac. Privukle su me klupske ambicije i cilj da se ekipa bori za trofeje u narednoj sezoni. Čeka nas i nastup na evropskoj sceni, a moja želja je da dam pun doprinos svim rezultatima. Bit će vremena za priču, a sada nam svima predstoji naporan rad da spremni dočekamo prve izazove", rekao je Mustedanagić koji je iz Banje Luke, nakon potpisa ugovora, produžio ka Termama Zreče da se priključi ekipi na pripremama.

Ono što je sportski sektor najavio prije par dana dobija epilog.

"Drago mi je što je Zinedin prihvatio naš poziv i uvjeren sam da će nam biti od velike koristi. Mi nastavljamo sa radom i već naredenih dana možemo očekivati nove igrače u ekipi", rekao je Oliver Jandrić, sportski direktor FK Borac.

Mustedanagić je dosad peto pojačanje Borca i to nakon dolaska Juricha Caroline, Mateja Staševića, Nikole Miličevića i Luke Misimovića.