Pronašao novi angažman
22

Bivši reprezentativac BiH Ognjen Vranješ nakon 12 godina ponovo u Srbiji

D. P.
Vranješ se vratio u srbijanski nogomet (Foto: Instagram)
Vranješ se vratio u srbijanski nogomet (Foto: Instagram)
Bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ nakon 12 godina vratio se u Srbiju i potpisao je ugovor sa Čukaričkim.

Vranješ je 2011. godine napustio Crvenu zvezdu i otisnuo se u svijet. Napravio je prilično dobru karijeru, a sada se nakon 12 godina ponovo vratio u Srbiju gdje je potpisao ugovor sa Čukaričkim.

"Drago mi je što smo postigli dogovor i što ću u nastavku sezone nositi dres Čukaričkog. Znam gdje dolazim, znam da je ovo veoma organizovan klub, u samom vrhu srbijanskog nogometa i radujem se novom izazovu", rekao je Vranješ na današnjem predstavljanju.

Bivši reprezentativac BiH u Čukarički stiže iz turskog Hataya gdje je igrao posljednjih godinu dana. Mijenjao je klubove u Grčkoj, Belgiji, Španiji, Turskoj, Rusiji...

Rođeni Banjalučanin potpisao je jednogodišnji ugovor s novim timom. U Čukarički stiže da pojača konkurenciju u debitantskoj sezoni beogradskog kluba u Konferencijskoj ligi.

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević poručio je kako je Vranješ spreman da odmah postane nosilac igre u defanzivnoj liniji kluba.