Krenuo na rehabilitaciju
10

Bivši reprezentativac Francuske priznao da je alkoholičar, optužen za seksualni napad u automobilu

H. H.
Wissam Ben Yedder (Foto: EPA-EFE)
Wissam Ben Yedder (Foto: EPA-EFE)
Bivši francuski napadač Wissam Ben Yedder priznao je da je alkoholičar nakon optužbi da je izveo seksualni čin pred mladom ženom u svom automobilu dok je bio pijan koznumirajući viski.

Ben Yedder je optužen da je odvezao mladu ženu, rođenu 2001. godine, do podzemnog parkinga, pokušao da masturbira ispred nje i dodirivao je po butini, prenosi RMC Sport.

Bivšem napadaču Sevillle i Monaca (34), trebalo bi da se sudi za seksualni napad 15. oktobra nakon što je uhapšen ranije ovog mjeseca u Cap d'Ail, u blizini Nice.

Njegova odbrana insistira na tome da tvrdnja o dodirivanju žene po butini "nije ozbiljna činjenica", a uhapšen je u pijanom stanju između noći na petak 6. septembra i ranih sati u subotu ujutru.

Ben Yedderu je zabranjeno da napušta regiju Alpes-Maritimes, pod policijskim je nadzorom od 20 do 6 sati ujutro, ne može ići u bilo kakve barove ili klubove i ne smije se približavati svojoj navodnoj žrtvi. Također se mora javljati u policijsku stanicu dva puta sedmično do suđenja.

Državno tužilaštvo u Nici i državni tužilac tražili su da Ben Yedder bude u pritvoru do suđenja, međutim, istražno vijeće je odlučilo da do tada ne bi trebao biti pod sudskim nadzorom.

Ben Yedder je navodno u sklopu rehabilitacije prisustovao skupu "anonmnih alkoholičara" i kazao da se nada da će se izliječiti, a posjećivao je i psihologa.

Ben Yedder je posljednji put za reprezentaciju Francuske (19 utakmica, tri gola) igrao u junu 2022., a nastupajući za Toulouse, Sevillu i Monaco, postigao je 259 golova u 513 utakmica.

Iskusni nogometaš je ranije pred španskim sudom osuđen uvjetno na šest mjeseci zatvorske kazne zbog utaje poreza, a već ranije zajedno s bratom je bio optužen za seksualni napad na dvije žene.