Spašen helikopterom
20

Uznemirujuće / Bivši reprezentativac Njemačke snimio nesreću i lom ključne kosti pa sve javno objavio

D. P.
Owomoyelu pamtimo iz dresa Njemačke (Foto: Screenhsot)
Owomoyelu pamtimo iz dresa Njemačke (Foto: Screenhsot)
Proslavljeni nogometaš Borussije Dortmund i nekadašnji reprezentativac Njemačke Patrick Owomoyela doživio je tešku povredu zbog koje je završio na operativnom stolu.

Owomoyela, kojeg se svi sjećamo iz reprezentacije Njemačke, a koji je dva puta u karijeri bio prvak Bundeslige s Borussijom Dortmund, doživio je tešku povredu dok je vozio brdski bicikl, što mu je velika ljubav nakon okončanja karijere.

Ovaj 43-godišnjak pao je u jednu provaliju u šumskom pojasu, a sam događaj je snimio i kasnije objavio na društvenim mrežama.

Epilog svega je to što je helikopter morao reagovati i prevesti ga u bolnicu. Tu je završio na operacionom stolu gdje, nakon što je utvrđeno da je slomio ključnu kost. Incident se dogodio u ponedjeljak.

Kako navodi Bild, Owomoyela je operisan u utorak, a sve je prošlo u najboljem redu. Ispod njegove objave uključili su se bivši nogometaši, ali i navijači te mu poželjeli brz oporavak.

Ono što je zanimljivo, ove sedmice se igra prijateljski meč legendi Bayerna i Dortmunda. Owomoyela je trebao biti uključen u ovaj meč, ali će zbog teške povrede samo moći gledati uživo utakmicu koja se igra u Minhenu.