Postigao dva gola
0

Boljević pobjedu posvetio Željinom slavljeniku, zahvalio se i Krpiću zbog nesebičnog gesta

N. M.
Krpić i Boljević slave drugi gol Crnogorca (Foto: I. L./Klix.ba)
Krpić i Boljević slave drugi gol Crnogorca (Foto: I. L./Klix.ba)
Nogometaši Željezničara sinoć su na Grbavici ostvarili pobjedu nad Radnikom od 2:0, a oba gola postigli su u sudijskoj nadoknadi utakmice preko Aleksandra Boljevića.
Boljević je prvo postigao gol nakon velike greške štopera Radnika Stefana Josipovića, koji je poslao kratak pas prema golmanu, kojeg tada Boljević lobuje.

Drugi gol je Željin Crnogorac postigao iz penala u posljednjim sekundama utakmice, a zbog toga se zahvalio Sulejmanu Krpiću, kapitenu Plavih koji mu je prepustio izvođenje jedanaesterca.

Uz to je Boljević pobjedu posvetio golmanu Vedadu Muftiću, koji je jučer slavio 23. rođendan.

"Teška utakmica od samog početka. Radnik je došao da igra defanzivno i ima neke kontre i imali su ih u prvom dijelu. Dominirali smo cijelu utakmicu i stvarno bi bila šteta da nismo postigli gol. Muftiću je rođendan, neka ovo bude pobjeda za njega. Hvala i Krpiću za penal. Inače ga on izvodi, ali dao je ovaj put meni", poručio je Boljević nakon utakmice.

Sinoć je Boljević došao do brojke od ukupno četiri postignuta gola ove sezone, a on je u Željezničar stigao u septembru 2023. godine i od tada ima 28 nastupa i 6 golova u plavom dresu.

U narednom kolu Željezničar gostuje Širokom Brijegu na Pecari, a prije toga će morati i na gostovanje Leotaru u Kupu Bosne i Hercegovine.