U Banjoj Luci
73

Borac dočekuje PAOK i nada se čudu u drugom pretkolu Lige prvaka

E. B.
Foto: FK Borac
Foto: FK Borac
Banjalučki Borac večeras će u uzvratnom susretu drugog pretkola Lige prvaka večeras dočekati grčki PAOK.

Prvak Bosne i Hercegovine je u prvom susretu u Solunu pružio odličan otpor favorizovanim Grcima, te je poražen rezultatom 3:2, što mu daje nadu da večeras može stići taj minimalni zaostatak i plasirati se u treće pretkolo Lige prvaka, što bi značilo i minimalni plasman u grupnu fazu Konferencijske lige.

Banju Luku ovih dana trese nezapamćena nogometna euforija, te su pet dana prije susreta sve ulaznice rasprodate i na tribinama Gradskog stadiona se očekuje 7.200 gledatelja.

Navijačima PAOK-a je zabranjen ulazak, kao i navijačima s obilježjima njegovih bratskih klubova, a to se prvenstveno odnosi na beogradski Partizan i njihove navijače Grobare kojih i u Banjoj Luci ima u značajnom broju.

Pobjednik dvomeča Borca i PAOK-a u trećem pretkolu ide na boljeg iz duela Malmoa i Klaksvika, gdje je Malmo sinoć u prvom meču slavio 4:1. Poražene ekipe iz ova dva dvomeča sastat će se u duelu trećeg pretkola Evropske lige.

Utakmica Borac - PAOK se igra večeras na Gradskom stadionu u Banjoj Luci s početkom u 21 sat uz direktan prijenos na Arena Sportu, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.