11. kolo
204

Borac gubio 2:0 nakon 15 minuta meča protiv Širokog Brijega pa na kraju stigao do pobjede

E. K.
Široki Brijeg - Borac (Foto: NK Široki Brijeg/Facebook)
Široki Brijeg - Borac (Foto: NK Široki Brijeg/Facebook)
Banjalučki Borac je u 11. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine pobijedio Široki Brijeg na Pecari rezultatom 3:2 iako je nakon 15 minuta gubio 2:0.

Susret nije počeo baš najbolje za aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine koji je u uvodnih 15 minuta susreta primio dva brza pogotka i našao se u neočekivanom zaostatku.

Pogodili su Miroslav Iličić i Domagoj Jelavić te tako doveli Široki Brijeg u veliko vodstvo koje nije dugo trajalo budući da se Borac vratio do kraja prvog dijela.

Strijelci za Banjalučane su bili Đorđe Despotović i Zoran Kvržić čime je postavljen rezultat prvog dijela na stadionu Pecara, 2:2.

Svega nekoliko sekundi u nastavku bilo je dovoljno Borcu da dođe do potpunog preokreta, a u strijelce se ponovo upisao Despotović koji je drugim golom na utakmici postavio konačan rezultat susreta.

Dodajmo da su domaći ostali sa igračem manje u 95. minuti susreta zbog direktnog crvenog kartona kojeg je dobio Ivan Jukić.

Borac je trenutno drugoplasirani na tabeli sa 25 bodova, tri manje od prvoplasiranog Zrinjskog dok je Široki Brijeg na šestoj poziciji na tabeli s 13 bodova.

U sljedećem kolu Široki Brijeg će također na Pecari dočekati sastav Željezničara dok će Borac na još jedno gostovanje, ovaj put kod mostarskog Veleža.

Rezultat i strijelci:

Široki Brijeg - Borac 2:3 (Iličić 8', Jelavić 15' / Despotović 22', 46', Kvržić 27')

Tabela: