Premijer liga BiH
12

Borac i u drugom kolu rutinski: Sloboda pala u Banjoj Luci

F. Z.
Foto: FK Borac/Facebook
Foto: FK Borac/Facebook
Nogometaši banjalučkog Borca dočekali su večeras na svom terenu u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine tuzlansku Slobodu, a domaćin je slavio rezultatom 2:0.
Već u prvoj minuti susreta priliku je imao banjalučki Borac, ali je udarac Vranješa glavom završio pored stative gola Golubovića. U petoj minuti susreta Ćosić je poslao loptu u šesnaesterac, ali je Golubović uspio otkloniti opasnost.

Domaćin je ponovo zaprijetio u 17. minuti susreta preko Ziljkića, ali je njegov pokušaj zaustavio golman gostujuće ekipe. Sloboda je zaprijetila u narednom napadu, ali je odličan pokušaj Mujagića zaustavio Pavlović. U nastavku prvog poluvremena nije bilo mnogo pravih prilika i ostalo je 0:0.

U desetoj minuti drugog poluvremena pokušao je Danilović nakon asistencije Ziljkića, ali je Golubović zaustavio njegov udarac. Četiri minute kasnije domaćin je došao do vodstva, a strijelac je bio Jovo Lukić. Golubović je uspio odbraniti udarac Ziljkića, a Lukić je poslao odbijenu loptu u mrežu.

Borac je do drugog pogotka došao u 83. minuti susreta. Nakon ubačaja Radulovića loptu je u svoju mrežu poslao Mujkić. Ostalo je do kraja susreta 2:0 za domaće.

Ranije danas nogometaši Željezničara savladali su Radnik u gostima rezultatom 2:0.

Borac sada ima šest bodova, baš kao i Željezničar, ali i tri gola bolju gol-razliku. Sloboda nakon dva odigrana kola ima jedan bod na svom kontu.

Tabela: