Wwin liga BiH
52

Borac i Željezničar večeras igraju derbi, Manijaci nakon četiri godine stižu u Banju Luku

H. H.
Detalji s utakmice između Borca i Željezničara prošle sezone (Foto: Nikola Kulaga)
Detalji s utakmice između Borca i Željezničara prošle sezone (Foto: Nikola Kulaga)
Danas se igraju još dvije utakmice 10. kola Wwin lige BiH, a u centru pažnje je derbi u Banjoj Luci između Borca i Željezničara.
Oba tima utakmicu dočekuju u dobrom raspoloženju nakon kvalitetnih rezultata na startu sezone, a uloga favorita pripada Borcu, iako je i Željezničar pokazao da se može nositi s najboljim ekipama u ligi.

"Fenomenalno smo odradili prethodne dvije utakmice i ostvarili smo dvije pobjede koje su nas približile vrhu tabele. Naš cilj je da u narednoj utakmici ponovimo dobru igru iz Konjica i da ostvarimo novu pobjedu. Ipak, moramo da budemo obazrivi i maksimalno fokusirani. Utakmice između Borca i Željezničara su uvijek bile prave sportske poslastice i uvjeren sam da će tako biti i sutra. Pozivam i naše navijače da dođu u što većem broju i da nam pruže podršku", rekao je u najavi utakmice šef stručnog štaba Borca Mladen Žižović, koji se osvrnuo i na igru protivnika.

"Željezničar ove sezone ima visoke ambicije što su i pokazali na otvaranju prvenstva. Pojačali su se na svim pozicijama, promijenili pola tima i doveli iskusne igrače koji znaju da igraju ovu ligu i ovakve utakmice. Znaju da budu opasnost svakom klubu u prvenstvu", rekao je Žižović.

S druge strane, Denis Ćorić se nada da njegova ekipa može ostati neporažena.

"Malo je duža pauza. U nedjelju kreće nastavak prvenstva, idemo u Banjaluku. Što se tiče same pauze, iskoristili smo da neke igrače još dignemo na veći nivu po pitanju fizičke spreme. Dečki su stvarno dobro radili. Odigrali smo tu jednu prijateljsku utakmicu u Olovu. Što se tiče samih očekivanja, uvijek idemo da odigramo jednu dobru utakmicu, da se predstavimo u odličnom svjetlu i da pokušamo s jednim gardom i motivom se vratiti neporaženi. Znam da neće biti lako, Borac je u jednoj dobroj formi. Imaju odličnu ekipu, širok roster, ali evo, kažem, sigurno meni za pravo daje, kako dečki rade, da možemo očekivati jednu dobru utakmicu sa naše strane, a sad kako će to biti, vidjet ćemo sve", kazao je Ćorić.

Svakako važna vijest je da će najvatrenijim navijačima Željezničara Manijacima ipak dozvoljen dolazak na derbi s Borcem i da će nakon četiri godine gostovati u Banjoj Luci.

Policijski organi su donijeli i odluku da ograniče dolazak Manijaka na njih samo 200, što je znatno manje od obaveznih pet posto koliko inače pripada gostujućim navijačima.

Utakmica Borca i Željezničara igra se od 19:45 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Arena 1 Premium, a glavni sudija meča je Mateo Musa.

Od 15 sati svoju utakmicu će igrati Radnik i Sloga, a očekuje se dobra i neizvjesna utakmica između dva tima podjednake kvalitete koja gaje dobar nogomet.

Raspored i rezultati 10. kola WWin lige BiH:

Petak, 18. oktobar:

Posušje – Široki Brijeg 1:2

Subota, 19. oktobar:

13:30 GOŠK – Sloboda 2:0

20:45 Sarajevo – Velež 4:0

Nedjelja, 20. oktobar:

15:00 Radnik – Sloga

19:45 Borac – Željezničar

Ponedjeljak, 21. oktobar:

18:00 Zrinjski – Igman

Tabela: