Zaostali susret 2. kola
0

Borac na krilima raspoloženog Envera Kulašina pobijedio Igman u Konjicu

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaši Borca su pobijedili Igman u gostima u zaostalom susretu drugog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine rezultatom 4:0.

Borac je odlično otvorio utakmicu u Konjicu i poveo već u 4. minuti susreta. Posinković je katastrofalno pogriješio i poklonio loptu pred svojim golom Kulašinu. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je izašao sam pred Ćemana i šutirao, no pogodio je samo stativu.

Lopta se odbila do Đajića, koji je šutirao, ali je golman Igmana odbranio, no Kulašin je u gužvi bio najbrži i poslao loptu u prazan gol za 1:0.

Dvadeset minuta kasnije Borac je postigao i drugi pogodak. Ogrinec je sjajno prošao po desnoj strani i ubacio loptu u peterac, a Vranješu nije bilo teško matirati Ćemana za 2:0.

U 30. minuti Ogrinec se mogao upisati i u strijelce, no njegov udarac s ivice kaznenog prostora je odbranio Ćeman.

Igman je prvu pravu priliku imao u 32. minuti kada je u odličnoj šansi bio Tallo, no glavom iz peterca je šutirao preko gola.

U 42. minuti u novoj prilici je bio Kulašin. Pobjegao je Veliću, sjajno šutirao, ali je Ćeman odbranio loptu i skrenuo je u stativu.

Sve nade Igmana da mogu doći barem do remija ugašene su u 55. minuti kada je Denković simulirao prekršaj pred kaznenim prostorom Borca, a sudija Perić mu je zasluženo pokazao žuti karton. S obzirom da je Denković odranije imao žuti karton, dobio je crveni i morao je napustiti teren.

Na 3:0 povisio je danas izuzetno raspoloženi Kulašin pogotkom lijevom nogom u 69. minuti susreta, a konačnih 4:0 je postavio Čavić nakon kontranapada u 79. minuti susreta.

Igman - Borac 0:4 (Kulašin 4',69', Vranješ 24', Čavić 79')

Tabela: