Zvanično
63

Borac predstavio dva pojačanja za novi napad na titulu i nastup u Konferencijskoj ligi

N. M.
Sandi Ogrinec (Foto: FK Borac)
Sandi Ogrinec (Foto: FK Borac)
Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Borac predstavio je danas dva pojačanja za nastavak sezone u Wwin ligi i historijski nastup u Konferencijskoj ligi, koji je nedavno izborio.

Ranije danas ugovor s Borcem je potpisao Sandi Ogrinec (26), a sada je kao novi član kluba iz Platonove predstavljen i Niko Datković (31).

Ogrinec je slovenački nogometaš koji igra u veznom redu, a u Borac je stigao iz ekipe Tirola, dok je ranije igrao i za Maribor, Krško i Bravo.

"Drago mi je što karijeru nastavljam u Borcu. Znam da klub ima najviše ambicije u predstojećoj sezoni i stigao sam sa ciljem da doprinesem novim uspjesima. Spreman sam za sve izazove i uvjeren sam da ću pomoći ekipi na terenu. Na meni je da naporno treniram i da se nametnem stručnom štabu", rekao je Ogrinec nakon što je parafirao ugovor.

Što se Datkovića tiče, on igra na pozicijama štopera i desnog beka, a u Borac stiže kao slobodan igrač nakon rastanka s ekipom Nea Salamis s Kipra.

Ranije je Datković igrao i za Rijeku, Speziju, Universitateu, Kisvardu, Admiru Wacker i Mirandes. Bio je mladi reprezentativac Hrvatske, a za ovu selekciju je odigrao 11 susreta.