Nema "udarne igle"
3

Borac prijavio igrače za Evropu, veliko iznenađenje u napadačkoj liniji

D. P.
Borac čeka premijerni nastup u Evropi (Foto: E. M./Klix.ba)
Borac čeka premijerni nastup u Evropi (Foto: E. M./Klix.ba)
Prvak Bosne i Hercegovine i naš predstavnik u evropskim takmičenjima banjalučki Borac prijavio je ekipu koja će konkurisati za nastupe u Konferencijskoj ligi.

Borac će u Konferencijskoj ligi igrati protiv LASK-a (Austrija), APOEL-a (Kipar), Omonije (Kipar), Shamrocka (Irska), Panathinaikosa (Grčka) i Vikingur (Island).

Tim povodom trener Mladen Žižović prijavio je 29 igrača na koje će računati u evropskim takmičenjima, a najinteresantnije je što na spisku nema dugogodišnjeg prvog napadača kluba Jove Lukića.

Također, na spisku nema ni ovoljetnog pojačanja Esmira Hasukića, koji je upisao nekoliko nastupa za Borac na startu nove sezone.

Golmani: Filip Manojlović, Damjan Šiškovski, Nikola Milićević

Odbrana: Zoran Kvržić, Sebastian Herrera, Jurich Carolina, Bart Meijers, Nikola Pejović, Marko Vukčević, Aleksandar Subić, Savo Šušić, Niko Datković, Jusuf Terzić

Vezni red: Srđan Grahovac, David Čavić, Enver Kulašin, David Vuković, Stojan Vranješ, Damir Hrelja, Nikola Srećković, Dino Skorup, Stefan Savić, Pavle Đajić, Aleks Pihler, Sandi Ogrinec, Boban Nikolov

Napad: Đorđe Despotović, Gregor Bajde, Stefan Marčetić

Nogometaši Borca prvu utakmicu u UEFA Konferencijskoj ligi igraju 3. oktobra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, a rival im je Panathinaikos.