Liga prvaka
239

Borac pružio odličan otpor favorizovanom PAOK-u, odluka o putniku dalje pada u Banjoj Luci

E. K.
Foto: PAOK
Foto: PAOK
Nogometaši aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine FK Borac poraženi su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka od grčkog PAOK-a rezultatom 3:2.
PAOK je poveo iz prve prave prilike na utakmici i to zahvaljujući stoperu Koulierakisu koji je pogodio u 17. minuti nakon asistencije Murge. Pet minuta kasnije dosuđen je nevjerovatan jedanaesterac za Borac.

Upravo je Koulierakis bio ponovo u glavnoj ulozi budući da je golmanu Kotarskom rukama izbio loptu iz naručja, a slovenski sudija David Šmajc je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne je bio Herrera koji je pogodio za izjednačenje rezultata.

Nakon gola Borca, PAOK je krenuo ofanzivnije, a to im se isplatilo u 39. minuti susreta. Taison je oduzeo loptu Kulašinu, gosti su smatrali uz prekršaj, ali takvog mišljenja nije bio sudija Šmajc. Ona je došla do Schwaaba koji je uposlio Ozdoeva, a njegov udarac je zaustavio Šiškovski da bi na odbijenu loptu natrčao Koulierakis i smjestio je iza njegovih leđa.

Nedugo poslije nova velika šansa za PAOK, ali je udarac Ozdoeva iz neposredne blizine sjajno izblokirao Carolina i spasio Banjalučane koji su u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela stigli do izjednačenja rezultata.

Vuković je ubacio s lijeve strane, a njegov ubačaj je došao do Kulašina na desnoj strani koji je matirao Kotarskog te donio veliko izjednačenje bh. prvaku i postavio konačan rezultat prvog poluvremena.

Grčki sastav je sjajno otvorio drugo poluvrijeme i u vodstvo došao u 51. minuti susreta. Poslije ubacivanja Despodova, Šiškovski je pogrešno procijenio let lopte, ona došla do Troost-Ekonga koji je pogodio praznu mrežu za novo vodstvo PAOK-a.

Do kraja susreta nije bilo pogodaka te je PAOK slavio sa minimalnom prednošću i putnik u treće kolo kvalifikacija za Ligu prvaka će se riješiti u revanšu u Banjoj Luci koji je na rasporedu sljedeće sedmice.

Rezultat i strijelci:

PAOK - Borac 3:2 (Koulierakis 17', 39', Troost-Ekong 51' / Herrera (p) 22', Kulašin 45+3')

Utakmica PAOK - Borac iz minute u minutu:

Kraj utakmice u Solunu, PAOK je slavio protiv Borca rezultatom 3:2 i odluka o putniku u treće kolo kvalifikacija za LP će biti riješena u Banjoj Luci sljedeće sedmice.

90+2' - Hasukić je požutio.

90' - Tri minute nadoknade.

89' - Dvostruka izmjena u Borcu, Lukić i Vuković izlaze iz igre, na terenu su Hasukić i Čavić.

88' - Vuković je faulirao Sastrea i prekinuo kontru PAOK-a.

85' - Vranješ u igri umjesto Skorupa, a u PAOK-u Schwaab napušta teren, njegovo mjesto je zauzeo Tsingaras.

84' - Samattin udarac glavom brani Šiškovski.

80' - Udarac Vukovića iz slobodnjaka brani Kotarski.

77' - Neshvatljiv promašaj Samatte. Sa par metara nije pogodio prazan gol, pogodio je stativu.

76' - Lukiću se ukazuje ljekarska pomoć.

73' - Taisonov udarac hvata Šiškovski.

72' - Hrelja mijenja Kvržića.

68' - Trostruka izmjena u PAOK-u. Samatta, Camara i Živković su na terenu umjesto Brandona, Ozdoeva i Despodova.

66' - Loš udarac Despodova, ostaje 3:2.

60' - Konstantelias mijenja Murga.

53' - Udarac Taisona zaustavlja golman Borca.

51' - Poslije ubacivanja Despodova, Šiškovski je pogrešno procijenio let lopte, ona došla do Troost-Ekonga koji je pogodio praznu mrežu za 3:2 PAOK-a.

51' - GOOOOOOOOOOOOOOL! PAOK ponovo vodi!

46' - Počelo drugo poluvrijeme u Solunu, Borac ide po čudo!

Poluvrijeme u Solunu.

45+3' - Vuković je ubacio sa lijeve strane, a najsnalažljiviji na desnoj strani je bio Kulašin koji je pogodio za izjednačenje rezultata.

45+3' - GOOOOOOOOOOOOOOL! Borac je izjednačio!

45' - Tri minute nadoknade, požutio je Meijers.

44' - Nova stopostotna šansa za PAOK! Nakon ubacivanja s lijeve strane, lopta je došla do Ozdoeva koji je bio u fantastičnoj poziciji, ali je njegov udarac izblokirao Carolina i spasio Borac.

39' - Taison je odgurnuo Kulašina s leđa nakon čega nije dosuđen prekršaj, a Schwaab je ubacio za Ozdoeva čiji udarac iz voleja brani Šiškovski, a na odbijenu loptu natrčava Koulierakis i smješta je u mrežu. Tražili su iz Borca ofsajd, ali ga nisu dobili, 2:1 je za PAOK.

39' - GOOOOOOOOOOOOOOOL! PAOK je poveo, igrači Borca su bijesni.

38' - PAOK ima više od igre poslije gola Herrere, ali ne pronalaze put do mreže Šiškovskog.

29' - PAOK poslije gola krenuo u napad, bilo je nekoliko zanimljivih situacija ispred gola Borca, ali bez promjene rezultata.

23' - Kakav je penal dosuđen za Borac! Koulierakis je praktički izbio loptu rukom iz ruku golmana Kotarskog nakon čega je dosuđen penal za Borac. Požutio je kapiten Schwaab.

22' - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Herrera je donio izjednačenje rezultata Borcu.

22' - PENAL ZA BORAC!

19' - Lukić ponovo zaprijetio, ali ostaje 1:0.

18' - Koulierakis je doveo grčki sastav u vodstvo poslije proigravanja Murga.

17' - GOOOOOOOL! PAOK je poveo protiv aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

16' - Lešinari pružaju podršku nogometašima Borca i na ovom gostovanju.

14' - Grahovac izveo slobodnjak nakon kojeg je Lukić šutirao, ali nije ugrozio Kotarskog.

13' - Herrera je bio u ofsajdu, ostaje 0:0.

12' - Banjalučki sastav i dalje drži Grke na sigurnoj udaljenosti od gola, prilika nema.

5' - Početno ispitivanje snaga u Solunu, zasad bez uzbuđenja.

1' - Počela utakmica u Solunu.

19:20 - Glavni sudija meča je David Šmajc iz Slovenije sa pomoćnicima Davidom Gabrovecom i Tomažom Cerneom dok je četvrti sudija Alen Borošak.

U VAR sobi su Dragoslav Perič i Dejan Balažič

19:10 - Banjalučani će u ovom susretu biti bez svog trenera Mladena Žižovića koji je dobio crveni karton u duelu prvog kola kvalifikacija za najelitnije klupsko takmičenje protiv Egnatije.

19:05 - Borac bi izbacivanjem PAOK-a obezbijedio najmanje grupnu fazu Konferencijske lige, a poznati su i sastavi za ovaj meč.

PAOK: Kotarski; Sastre, Troost-Ekong, Koulierakis, Baba; Ozdoev, Schwaab, Despodov, Murg, Taison; Brandon. Na klupi su ostali: Tsiftsis, Camara, Michailidis, Tsingaras, Konstantelias, Živković, Kedziora, Jonny, Vierinha, Thymianis, Rafa Soares, Samatta.

Borac: Šiškovski; Kvržić, Meijers, Carolina, Herrera; Grahovac, Skorup, Kulašin, Savić, Vuković; Lukić. Na klupi su ostali: Grujić, Milićević, Pejović, Hasukić, Hrelja, Đajić, Subić, Čavić, Vranješ, Šušić, Karaklajić, Marčetić.

19:00 - Poštovani čitaoci portala Klix.ba dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka između PAOK-a i prvaka BiH Borca.