3. pretkolo EL
93

Borac se večeras protiv Klaksvika bori za evropsku jesen

E. B.
Foto: FK Borac
Foto: FK Borac
Nogometaši Borca će se večeras u 21 sat protiv KI Klaksvika boriti za evropsku jesen.
Borac će večeras na Gradskom stadionu u Banjoj Luci dočekati Klaksvik u revanš susretu trećeg pretkola Evropske lige.

Ekipa s Farskih Ostrva je u prvom susretu slavila sa igračem više rezultatom 2:1, te se prvak Bosne i Hercegovine s pravom nada pobjedi i prolasku u play-off za Evropsku ligu.

"Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica. Oni su veoma ozbiljna ekipa, ali mi ćemo biti na maksimumu kako bismo imali šanse za prolaz dalje", rekao je trener Banjalučana Mladen Žižović uoči utakmice.

Jedan od aduta Borca u večerašnjem duelu će biti i vrijeme.

Nogometaši Klaksvika su doživjeli pravi temperaturni šok kada su stigli u Banju Luku s obzirom da je temperatura na Farskim Ostrvima 13 stepeni Celzija, a u našoj državi blizu 40.

U vrijeme utakmice temperatura će biti oko 30 stepeni Celzija, no i to su uslovi na koje Farani nisu navikli.

Pobjedom bi Borac osigurao play-off za ulazak u Evropsku ligu, odnosno minimalno direktan nastup u konferencijskoj ligi, a to bi značilo i prezimljavanje u Evropi.

U slučaju da ne izbaci Klaksvik, Borac će imati još minimalno dvije evropske utakmice s obzirom da bi takmičenja nastavio u play-offu za Konferencijsku ligu.

Tamo bi i protivnik bio bolji iz duela Dečić - HJK Helsinki. Finci nakon prve utakmice imaju prednost od 1:0.

Utakmica Borac - Klaksvik igra se večeras na Gradskom stadionu u Banjoj Luci uz direktan televizijski prijenos na Arena Sportu, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.