Wwin liga BiH
202

Borac teškom mukom savladao Velež, Rođeni čitavo poluvrijeme igrali s igračem manje

N. K.
Novo slavlje kluba iz Banje Luke (Foto: FK Borac)
Novo slavlje kluba iz Banje Luke (Foto: FK Borac)
Nogometaši Borca pobijedili su na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u zaostaloj utakmici prvog kola Wwin lige BiH ekipu Veleža rezultatom 2:1 te se tako približio vrhu prvenstvene tabele.

Utakmica je krenula velikom greškom golmana Manojlovića i još većim promašajem Mlinarića koji je promašio prazan gol. U nastavku smo gledali veoma dobru i borbenu utakmicu, a Velež se spasio u 12. minuti kada je lopta izbijena s gol-linije nakon šuta Ogrineca.

U drugom dijelu prvog poluvremena je opao tempo utakmice, a ključni detalj se dogodio u posljednjim sekundama kada je Vehabović dobio drugi žuti karton pa je Velež ostao s igračem manje. Gosti su se bunili, ali sudija Njegomirović nije mijenjao svoje mišljenje pa će ovo biti još jedna kontroverzna situacija o kojoj će se pričati narednim danima.

Velež je krenuo fantastično u drugom poluvremenu. Iako s igračem manje propustili su dobru priliku, a u 53. minuti su i poveli nakon greške Šušića. Milak je ukrao loptu, zaobišao golmana i postigao gol za šok u Banjoj Luci.

Ipak, brojčano nadmoćniji Borac je uspio do kraja utakmice preokrenuti rezultat. Prvo je Vranješ pola sata prije kraja meča pogodio glavom, a onda je Ogrinec u 82. minuti postavio konačnih 2:1 za banjalučki klub.

Borac je sada na četvrtom mjestu Wwin lige BiH, dok je Velež na devetoj poziciji. U narednom kolu Borac gostuje Igmanu, a Velež Sarajevu.

Rezultat i strijelci:

Borac - Velež 2:1 (Vranješ 60, Ogrinec 82' - Milak 53')

Tabela: