Premijer liga BiH
77

Borac teže od očekivanog pobijedio Krupu i ponovo preuzeo vrh tabele od Sarajeva

H. H.
Slavlje nogometaša Borca nakon gola (Foto: FK Borac Banja Luka)
Slavlje nogometaša Borca nakon gola (Foto: FK Borac Banja Luka)
Nogometaši Borca pobijedili su Krupu rezultatom 1:0 u okviru 29. kola m:tel Premijer lige te su ponovo preuzeli vrh tabele. Iako imaju jednak broj bodova kao Sarajevo, Banjalučani za jedan pogodak imaju bolju gol-razliku od aktuelnog šampiona.

Iako se očekivala lagana pobjeda domaćih, Krupa je odigrala vrlo dobar i hrabar meč u kojem je propisno namučila favorizovani Borac.

Ipak, otvaranje meča bilo je sjajno za banjalučki sastav. Već u 9. minuti Ziljkić je sjajno proigrao Subića koji je prizemno ubacio s lijeve strane, a na pravom mjestu našao se Vranješ koji je udarcem iz prve pogodio za 1:0.

Uslijedila je period nešto bolje igre Krupe koja je u 24. minuti opasno prijetila preko madića, ali njegov udarac s desetak metara iskosa prohujao je pored gola. Tri minute kasnije Vranješ je imao novu veliku šansu, a je njegov šut glavom iz blizine otišao pored gola.

Do isteka prvog dijela Dujaković i Mandić su imali poluprilike za goste, ali promjene rezultata nije bilo.

Krupa je igrala hrabro i u nastavku, te su često bili pred golom Borca. Ipak, nedostajao im je zadnji pas i teško su stvarali prilike, a na prvo pravo uzbuđenje u drugom dijelu čekalo se do 71. minute.

Brtan je izvanredno šutirao glavom s desetak metara, ali golman Krupe Kolak je uz pomoć prečke spasio svoj gol. Dobru šansu imao je i Moraitis u 78. minuti, ali gostujući čuvar mreže ponovo je bio na visini zadatka i do kraja je ostalo 1:0.

Na vrhu tabele Borac i Sarajevo imaju po 57 bodova, ali banjalučki sastav ima nešto bolju gol-razliku, dok je Krupa i dalje pretposljednja sa 22 boda.

Borac u narednom kolu na svom terenu dočekuje Zrinjski, dok je Krupa domaćin Radniku iz Bijeljine.

Borac - Krupa 1:0 (Vranješ 9')

Tabela: