1. pretkolo Lige prvaka
124

Borac u Albaniji brani prednost od jednog gola, pravdu dijeli poznati italijanski sudija

E. B.
Foto: FK Borac
Foto: FK Borac
Nogometaši Borca večeras će gostovati kod Egnatije u albanskom Elbasaniju u uzvratnom susretu prvog pretkola Lige prvaka.

Borac je u Banjoj Luci u susretu prepunom tenzija, osam žutih i dva crvena kartona, slavio rezultatom 1:0, a pogodak za pobjedu postigao je Damir Hrelja u 90+6. minuti susreta.

U taboru Borca se nadaju kako će prikazati dobru igru, te da će proći u drugo pretkolo gdje bi ih čekao dvomeč protiv grčkog velikana PAOK-a.

S obzirom da je bilo mnogo pritužbi iz oba tabora na suđenje u prvoj utakmici, UEFA je za revanš susret poslala uglednog italijanskog sudiju Fabija Marescu koji je nedavno sudio i derbi u hrvatskom Kupu između Hajduka i Dinama.

I u ovom susretu na tribinama neće biti gostujućih navijača jer je UEFA procijenila da se radi o susretu visokog rizika.

U slučaju ispadanja od albanskog prvaka, Borac bi takmičenje nastavio u drugom pretkolu Konferencijske lige, a protivnik bi mu bio islandski Vikingur Reykjavik ili irski Shamrock Rovers.

Susret Egnatia - Borac se igra večeras na Elbasan Areni u Elbasaniju s početkom u 21 sat, a za gledaoce u BiH osiguran je direktan TV prijenos na kanalu Areni Sport Premium 1.