Izuzetno važan susret
79

"Brat uz brata, Albanac uz Hrvata": Ljubav i prijateljstvo se širi Hamburgom uoči utakmice

E. B.
Foto: Mato Galić/24sata.hr
Foto: Mato Galić/24sata.hr
Danas će se u Hamburgu s početkom u 15 sati odigrati utakmica grupe B Eura između Hrvatske i Albanije, a uoči duela vlada izuzetno prijateljska atmosfera među navijačima tih selekcija.

I dok smo prethodnih dana svjedočili nekim nemilim scenama s ulica njemačkih gradova prije utakmica Eura, uoči duela Hrvatske i Albanije širom Hamburga širi se ljubav i prijateljstvo.

Hrvati i Albanci od jučer zajedno pjevaju na ulicama i u kafićima i jedva čekaju da današnja utakmica počne.

Najviše pažnje je privukao natpis na majici "Brat uz brata, Albanac uz Hrvata" koji je nosio jedan od albanskih navijača.

Foto: Mato Galić/24sata.hr
Foto: Mato Galić/24sata.hr

Gdje god se okrenete u Hamburgu jučer i danas možete vidjeti hrvatske i albanske zastave, a ulicama odjekuju navijačke pjesme. Što bi se reklo - atmosfera za svaku pohvalu.

Današnji susret je veoma bitan za obje selekcije koje su doživjele poraze u prvom kolu, te bez bodova ulaze u današnji duel.

Hrvatska je doživjela težak poraz od Španije rezultatom 3:0, dok su Albanci pružili snažan otpor Italiji, no na kraju su poraženi sa 2:1.

Ulog je danas ogroman jer bi pobjednik napravio korak ka osmini finala, dok bi poražena ekipa ostala samo sa teoretskim šansama da prođe u nokaut fazu.