Copa America
41

Brazil deklasirao Paragvaj uz dva gola Viniciusa, Kolumbija ubjedljiva protiv Kostarike

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Brazil je u drugom kolu grupe D Copa Americe pobijedio selekciju Paragvaja rezultatom 4:1 i tako ih izbacio s daljeg takmičenja.

Presudno je bilo posljednjih deset minuta prvog poluvremena kada je Brazil postigao tri gola pa je nastavak bio samo formalnost.

U 31. minuti susreta je dosuđen kazneni udarac za Karioke kojeg nije iskoristio Lucas Paqueta da bi Brazilci u vodstvo došli četiri minute kasnije preko Viniciusa Juniora. U 43. je bilo 2:0, a strijelac je bio Savio da bi Vinicius u petoj minuti nadokande postavio konačan rezultat prvog dijela.

Igrala se 48. minuta susreta kada je Paragvaj smanjio prednost preko Omara Alderetea da bi u 65. dosuđen novi penal za Brazilce. Loptu je ponovo uzeo Lucas Paqueta i sada pogodio mrežu paragvajskog golmana i tako postavio konačan rezultat susreta.

Vrijedi spomenuti da je Paragvaj u finišu ostao sa igračem manje jer je Andres Cubas isključen u 81. minuti susreta.

U drugoj utakmici ove grupe, Kolumbija je pobijedila Kostariku rezultatom 3:0 i to zahvaljujući golovima Luisa Diaza, Davinson Sanchez i Jhon Cordoba.

Sljedeće kolo nam donosi duel Brazila i Kolumbije koji će odlučiti i pobjednika grupe D najjačeg južnoameričkog takmičenja.

Rezultat i strijelci:

Paragvaj - Brazil 1:4 (Alderete 48' / Vinicius 35', 45+5', Savio 43', Paqueta (p) 65')

Kolumbija - Kostarika 3:0 (Diaz (p) 31', Sanchez 59', Cordoba 62')

Tabela: