Razočaran i uvrijeđen
0

Brazilski nogometaš bio primoran napustiti Barcelonu: Otjerali su me lijepim riječima

H. H.
Emerson je u dresu Barcelone odigrao samo tri utakmice (Foto: Twitter)
Emerson je u dresu Barcelone odigrao samo tri utakmice (Foto: Twitter)
Brazilski nogometaš Emerson Royal (22) bio je primoran napustiti Barcelonu i preći u redove Tottenhama, a desni bek ne krije da je povrijeđen ponašanjem čelnika kluba s Nou Campa.

U razgovoru za Marcu priznao je da se nadao ostanku u Barci nakon povratka s posudbe iz Betisa ovoga ljeta.

"Mislio sam da klub želi da ostanem. Nisam razumio šta se događa. Nazvali su me jedno popodne i rekli da žele razgovarati sa mnom. Već sam sumnjao da me žele prodati", kazao je Brazilac.

Strahovi Brazilca ubrzo su se obistinili nakon razgovora s čelnicima Barcelone.

"Šefovi kluba rekli su mi da klub prolazi kroz težak period i da bi bilo bolje da me prodaju. Bio sam uvjeren da ću, ako dosegnem svoju najbolju formu, ovdje biti uspješan", rekao je Emerson, koji je za Katalonce nastupio samo tri puta.

Emerson je ipak brzo shvatio da ostanak više nije opcija.

"U jednom trenutku sam shvatio da moram reći ili 'da' ili 'da'. Otjerali su me lijepim riječima. Povrijedio me je način na koji su to učinili. Mogli su to uraditi drugačije i bilo je boljih načina da se stvari poprave", zaključio je mladi Brazilac.

Emersonovo iskustvo u Barceloni bilo je neuspješno. Godine 2019. stigao je na Nou Camp iz Atletico Minera za 12 miliona eura, ali odmah je posuđen Betisu, koji je prema ranijem dogovoru platio dio njegovog transfera u iznosu od 5 miliona eura.

Ovog ljeta Katalonci su ga vratili za 14 milliona eura nakon obećavajućih nastupa u Betisu, ali su ga odmah prodali Tottenhamu za 25 miliona eura, a pet miliona je pripalo Betisu.