Premiership
1

Brighton porazio blijedi Arsenal, odlazak Wengera jedini spas za Topnike

Piše: K. H.
Ekipa Brightona porazila je Arsenal u prvom meču nedjeljnog programa 29. kola engleskog Premiershipa, a konačni rezultat na kraju je glasio 2:1.

Arsenal je u uvodnim minutama kontrolisao loptu, a kada su prvi put pogledali prema golu Cecha, domaći igrači su postigli pogodak. Strijelac je bio Dunk koji je iskoristio katastrofalno istrčavanje golmana Arsenala i mirno postigao pogodak za vodstvo od 1:0.

Teško je reći kako su se igrači Arsenala osjećali nakon primljenog pogotka. Svaki napad izgledao je usporeno, igrači su se naprosto vukli po terenu bez ikakve želje da stignu do gola, a Brighton je veoma brzo iskoristio to.

Igrala se 26. minuta kada je Gross centrirao s desne strane, u sredini je bio Murray, defanzivci Arsenala već po navici nisu čuvali nikog, a šut u okvir gola bio je dovoljan za novi pogodak Galebova.

Pred kraj prvog poluvremena, Aubameyang u prvoj ozbiljnoj prilici za svoj tim koristi asistenciju Xhake i loptu šalje u mrežu, a do poluvremena Topnici su mogli stići i do poravnanja, ali je Koscielny pogodio stativu.

U nastavku meča, Arsenal je imao tek nekoliko jalovih i blijedih pokušaja da stigne do poravnanja, ali u tome nisu uspjeli, pa je domaća ekipa na kraju odnijela tri boda. Nakon novog poraza, čini se da su dani Arsena Wengera odbojani u londonskom klubu. Nekada fantastična priča o ljubavi menadžera i kluba završila je tragično. I bolno.