Duel turskih klubova
2

Bryantu "pao mrak na oči", ugrizao je Biberovića tokom derbija Eurolige

E. B.
Sinoć je u drugom kolu Eurolige odigran turski derbi između Anadolu Efesa i Fenerbahčea na kojem je viđen ozbiljan incident, ali je tek po završetku susreta, zahvaljujući jednoj fotografiji, potpuno bilo jasno šta se zapravo dogodilo.

Pred kraj treće četvrtine Fener je bio u napadu, Tarik Biberović je prošao Elijaha Bryanta i krenuo na polaganje, a Amerikanac ga je prilikom neuspješnog pokušaja blokade srušio na parket.

Došlo je do verbalnog sukoba koji je odmah prerastao u pravu tučnjavu, a sudije su nakon pregledanog snimka obojicu isključile s utakmice.

TV kamere nisu uspjele najbolje prenijeti šta se tačno događalo kod konstrukcije koša, no jedan od fotografa je ovjekovječio "Suarez trenutak" kada je Amerikanac ugrizao Bosanca sa turskim pasošem.

Naime, Bryant je tokom hrvanja ugrizao Biberovića i sasvim sigurno ga očekuje žestoka kazna.

Podsjetimo, nedavno je nogometni reprezentativac Crne Gore Milutin Osmajić zbog istog nesportskog gesta suspendovan na osam utakmica engleskog Championshipa, dok je najpoznatiji slučaj svakako onaj Luisa Suareza kada je ugrizao Giorgioa Chiellinija tokom susreta Svjetskog prvenstva 2014. godine i dobio je devet reprezentativnih utakmica kazne, suspenziju na četiri susreta u klupskom nogometu, te je morao platiti 100.000 švicarskih franaka FIFA-i.