Talentovani napadač
42

Buduću zvijezdu Intera porede sa Džekom i sretan je zbog toga, ali mu je uzor rival iz Milana

D. P.
Pinamonti u duelu protiv 'svog' Intera (Foto: EPA-EFE)
Pinamonti u duelu protiv 'svog' Intera (Foto: EPA-EFE)
Mladi napadač Intera na posudbi u Empoliju Andrea Pinamonti sretan je zbog poređenja s Edinom Džekom, a u razgovoru za italijanske medije otkrio je i ko su mu nogometni uzori.

Mladi 22-godišnji napadač tokom ljeta 2020. godine prešao je iz Genoe u Inter, ali mu na Meazzi nisu pružili veću priliku pa su ga posudili u Empoli.

Ipak, Pinamonti posjeduje veliki talent i ove sezone je u Seriji A već postigao devet golova uz jednu asistenciju i u Interu ozbiljno računaju na njega u budućnosti.

U razgovoru za printano izdanje Corriere Fiorentina danas je istakao da računa na budućnost u Interu. Otkrio je da mu je veliki cilj postizanje pogotka u milanskom derbiju protiv sedmostrukog prvaka Evrope Milana.

"Mislim da bi pogodak u derbiju protiv Milana bio najbolje iskustvo koje bih mogao doživjeti. Nadam se da ću ih postići mnogo u budućnosti", istakao je mladi napadač.

Pinamonti je dodao da je ovo najbolja sezona u njegovoj kratkoj karijeri, ali da je to tek početak i da očekuje kako su pred njim veliki stvari.

Iako je dijete Intera, Pinamontijev uzor je Zlatan Ibrahimović, nogometaš rivalskog Milana s kojim se njegovi Nerazzurri bore za titulu prvaka Italije ove sezone.

"Ibrahimović je, uz Icardija, oduvijek bio moj uzor. Generalno, uvijek sam pokušavao da učim od najboljih napadača. To što me porede sa Džekom je velika čast za mene", dodao je Pinamonti za Corriere Fiorentino.