Trener Rođenih
58

Buz uoči mostarskog derbija Veleža i Zrinjskog: Cilj su osvajanje sva tri boda

FENA
Irfan Buz (Foto: FK Velež)
Irfan Buz (Foto: FK Velež)
U Mostaru je sve spremno za sutrašnji gradski derbi između Veleža i Zrinjskog u okviru 9. kola WWin lige.
Trener Veleža Irfan Buz po prvi će put kao trener voditi svoju ekipu u mostarskom derbiju, a na današnjoj press konferenciji rekao je kako njegova ekipa ide po pobjedu na domaćem terenu.

"Svjestan sam da je to velik derbi, Zrinjski je jak tim, već su postigli 16 golova u šest utakmica i to govori mnogo. Mi igramo kući, moramo biti spremni, ključ je balans u timu. Zrinjski ima svoje dobre strane, ali ima i loše koje trebamo iskoristiti, igramo kući i cilj su tri boda", izjavio je Buz.

Što se tiče igračkog kadra, Velež nema većih problema s izostancima. Za subotnju utakmicu spremni su svim osim Tonćija Mujana.

"Već znam ko igra u prvih 11 i tu neće biti dilema. Znamo što ćemo napraviti, siguran sam da će igrači dati sve od sebe i vjerujem da ćemo sutra uzeti sva tri boda. Imamo super navijače i želimo im pokloniti pobjedu, spremni smo", poručio je trener Rođenih.

Ekipu Veleža sutra bi kao kapiten trebao predvoditi veznjak Edo Vehabović.

"Velika je čast sutra kao kapiten predvoditi ekipu, a cilj nam je pobjeda. Domaćini smo i želimo pokazati da znamo i možemo igrati", rekao je Vehabović.

Kako je rekao, nakon pobjede u Gabeli vratilo se samopouzdanje u ekipu.

"U sezonu smo ušli lošije i ispod naših očekivanja smo odigrali par utakmica. Nadam se da se pobjedom u Gabeli vratili na kolosijek, da ćemo nastaviti s dobrim igrama i vratiti vjeru navijača", rekao je.

Posljednjih nekoliko godina Zrinjski je dominantnija ekipa u gradskom derbiju. Plemići su u posljednjih deset utakmica slavili čak osam puta, jednom je pobijedio Velež i jedna je utakmica završila podjelom bodova.

Vehabović je istaknuo da je svjestan jačine protivnika i da vjeruje u svoju ekipu.

"Pratim skoro sve utakmice lige, Zrinjski je promijenio neke igrače, ali je zadržao kostur ekipe. Ostvarili su skoro sve pobjede, igraju dobro, ali i nas se sutra nešto pita. Dat ćemo maksimum od sebe i nadam se da ćemo pobijediti", zaključio je Vehabović.

Utakmica Velež – Zrinjski igra se u subotu na stadionu Rođeni s početkom u 20:45 sati.