Trener Veleža
33

Čanadi pohvalio dvojac iz Željezničara pa poručio: Dat ćemo sve od sebe za pobjedu

N. K.
Damir Čanadi (Foto: FK Velež)
Damir Čanadi (Foto: FK Velež)
Konferencija za medije povodom utakmice drugog kola WWin lige Bosne i Hercegovine u kojem Velež na svom stadionu dočekuje ekipu Željezničara održana je danas u Press Roomu stadiona Rođeni.
Bit će to prvi meč Veleža u novoj sezoni, i nema sumnje da će protiv starih rivala privući veliku pažnju ljubitelja nogometa te da će navijači ispuniti tribine stadiona Rođeni.

Prisutnim medijima na press konferenciji pred duel sa Željezničarom obratio se šef stručnog štaba Veleža Damir Čanadi.

"Veoma se radujemo novoj sezoni koja za nas počinje tek sutra za razliku od našeg protivnika koj je već odigrao jedan meč, istina izgubili su na svom terenu, ali možda već znaju šta treba popraviti u svojoj igri. Kada je Željezničar u pitanju mislim da će doći dosta motivisani kako bi ostvarili pozitivan rezultat, ali osjećam također da smo i mi na vrhuncu kada je motivacija u pitanju. Ekipa ima maksimalan fokus i mislim da smo se kroz prethodne tri sedmice dobro pripremili i da je ekipa u potpunosti spremna za ono što nas očekuje. Siguran sam isto tako da, kako sezona bude odmicala da ćemo izgledati sve bolje i bolje, imamo dobar igrački kadar i osjećam da smo spremni sa našim navijačima osvojiti prva tri boda i tako se trebamo postaviti na terenu", rekao je Čanadi.

Iako je ekipa Željezničara u okviru prvog kola, na svom terenu poražena od ekipe Širokog, zasigurno se treba respektovati tim Plavih, i s velikim poštovanjem ući u sutrašnju utakmicu.

"Imaju veoma dobar individualni kvalitet, Hiroš je bio kod mene u Šibeniku, Krpić također ima svoje velike kvalitete naročito u igri glavom, ima tu još nekoliko individualaca koji su u stanju zaprijetiti te ih moramo pokušati izolirati. Ali mislim da prije svega trebamo gledati našu igru, da budemo hrabri, da igramo prema naprijed, da imamo dobre tranzicije i da smo neugodni u svakoj fazi igre za našeg sutrašnjeg protivnika. Za nas je tek prva utakmica sezone i mnogo smo motivisani i sigurno da želimo biti u vrhu i tako ćemo se i postaviti", istakao je trener Rođenih.

Sigurno je da za dobar rezultat pored kvalitete treba imati i dobru atmosferu u timu. Pripremni period i prijateljske utakmice koje su iza zasigurno su doprinijele da se novi igrači kao i trener Čanadi što bolje prilagode i upoznaju s onim što tim očekuje u nastavku sezone.

"U nogometu se po rezultatima određuje atmosfera, i ako se pobijedi sigurni smo da će biti veoma dobra atmosfera. Ekipa je raspoložena, radna atmosfera je veoma dobra, i mi smo ti koji kvalitetnu atmosferu trebamo prebaciti na naše navijače te se nadam da ćemo sutra zajedno slaviti prva tri boda u sezoni", dodao je Čanadi.

Utakmica drugog kola između Veleža i Željezničara igra se u subotu s početkom u 21:00 sat na stadionu Rođeni.