Liga prvaka
43

Celtic deklasirao Kalju iz Estonije, sigurna pobjeda Crvene zvezde u Beogradu

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Crvene zvezde porazila je HJK iz Finske u prvom meču 2. pretkola Lige prvaka na domaćem terenu rezultatom 2:0, dok je Celtic na svom terenu razbio estonsku Kalju rezultatom 5:0.

Celtic je već u prvom poluvremenu postigao tri pogotka protiv ekipe Kalju iz Estonije i to sva tri u posljednjih devet minuta prvog poluvremena. Prvo je u 36. minuti Ajer pogodio za 1:0, zatim je Christie iz penala povećao na 2:0, a trći gol u prvom poluvremenu postigao je Griffiths u trećoj minuti sudijske nadoknade.

U drugom poluvremenu je Celtic postigao još dva pogotka, prvi preko Christiea, a drugi preko McGregora, za već sada siguran prolazak u 3. pretkolo.

Crvena zvezda je rezultatom 2:0 porazila HJK iz Finske, a pogotke za ekipu iz Beograda postigli su Boakye i Pavkov.

Maribor je na svom terenu bio bolji od AIK-a rezultatom 2:1. Već u šestoj minuti domaći su stigli do prednosti golom koji je postigao Kronaveter, da bi gosti iz Švedske golom Goitoma u 28. minuti stigli do poravnanja. Ipak, samo deset minuta poslije Maribor postiže i drugi gol, ovaj put preko Ivkovića koji postavlja konačnih 2:1.

Mađarski Ferencvaroš bio je bolji od Vallette s Malte rezultatom 3:1, dok je susret između Cluja i Maccabija iz Tel Aviva završen pobjedom domaćina od 1:0.