Duel na Inbroxu
21

Celtic slavio u velikom gradskom derbiju protiv Rangersa

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Celtica pobijedili su na Inbroxu u okviru četvrtog kola tamošnjeg Premiershipa ekipu Rangersa rezultatom 2:0 i tako zadržali stopostotni učinak na otvaranju nove sezone.

Veliki škotski derbi nije opravdao očekivanja u prvom poluvremenu budući da nije viđeno mnogo prilika za postizanje pogotka.

Ipak, jedno od rijetkih uzbuđenja pred golom Rangersa gosti su pretvorili u pogodak. Strijelac je bio Edouard na asistenciju Johnstona.

U nastavku se igralo daleko bolje. Rangersi su očekivano preuzeli inicijativu sa željom da stignu do izjednačenja. Stvorili su nekoliko ozbiljnih prilika pred golom Celtica, koji je također bio opasan iz kontri te je u nekoliko navrata mogao do drugog pogotka.

[TWITTER]1168148895123288064[/TWITTER]

I kada su prošli svi neuspješni napadi domaćina te se očekivao posljednji sudijski zvižduk, Hayes je u 93. minuti udvostručio prednost Celtica za konačnih 0:2.

Vrijedi izdvojiti da je Jones zbog grubog prekrašaj zaradio crveni karton u 96. minuti pa su Rangersi meč okončali s deset igrača.

Celtic je ostao na prvom mjestu Premiershipa s 12 osvojenih bodova iz četiri meča, dok je Rangers drugi s tri boda manje.