Potpisali ugovore
73

Četiri velika pojačanja stigla na Tušanj, Sloboda se pojačala s bivšim igračima Želje i Sarajeva

E. K.
Petar Bojo novi igrač Slobode (Foto: Facebook)
Petar Bojo novi igrač Slobode (Foto: Facebook)
Fudbalski klub Sloboda je danas predstavio četiri nova pojačanja za nastavak sezone u kojoj će pokušati osigurati opstanak u društvu najboljih.

Tako su članovi kluba sa stadiona Tušanj od danas defanzivci Tarik Isić i Enedin Mulalić kao i vezni nogometaši Petar Bojo i Adnan Džafić.

Bojo je ranije u karijeri nastupao za Igman i Zrinjski kao i Željezničar, a može pokriti više pozicija u sredini terena dok je Isić posljednji angažman imao u Armeniji gdje je igrao za Pyunik.

Igrao je za Radnik Hadžić, Turbinu iz Jablanice, Čapljinu, GOŠK, Radnik Bijeljinu, Čelik, Olimpik i Velež.

Mulalić je ponikao u redovima FK Sarajevo, igra na poziciji desnog beka, a pored Koševa, jedan dio karijere je proveo u Zvijezdi 09.

I posljednje pojačanje e Adnan Džafić koji je u Bosni i Hercegovini igrao za Tuzla City, Sarajevo i Velež.

"Nakon uspješno obavljenih treninga sa prvim timom, ovi fudbaleri su ozvaničili saradnju i bit će na raspolaganju stručnom štabu do kraja sezone. Njihov dolazak dodatno jača konkurenciju u timu i donosi novu energiju u borbi za ostvarivanje ciljeva u aktuelnoj sezoni", navodi se na zvaničnoj stranici Slobode.

Tuzlaci su trenutno 11. na tabeli sa svega dva osvojena boda iz devet odigranih susreta, a u sljedećem kolu će gostovati kod direktnog konkurenta u borbi za opstanak GOŠK-a iz Gabele.