"To želim raditi"
164

Chelsea ga je platio 40 miliona eura, a danas radi na gradilištu i bori se s prozivkama

D. P.
Drinkwater danas radi na gradilištu (Foto: Instagram)
Drinkwater danas radi na gradilištu (Foto: Instagram)
Nekadašnji engleski reprezentativac i skupocjeno pojačanje Chelseaja Danny Drinkwater (34), umjesto da i dalje igra na najvećim nogometnim terenima širom svijeta, danas radi na gradilištu.

Danny Drinkwater je bio jedan od najvažnijih članova u čudesnoj Leicesterovoj ekipi koja je osvojila titulu engleskog prvaka 2016. godine. To mu je godinu dana kasnije donijelo veliki transfer, pošto ga je Chelsea 2017. godine platio skoro 40 miliona eura.

No, nakon transfera u Chelsea, njegova karijera krenula je silaznom putanjom. Ovaj veznjak, koji je upisao tri nastupa za reprezentaciju Engleske, pokušavao je pronaći formu na Stamford Bridgeu, a oprobao se i na posudbama u Burnleyu, Aston Villi, Kasimpaši i Readingu.

Nakon što mu ni na posudbama nije pošlo za rukom da se vrati u najbolju formu, odustao je od pokušavanja i završio karijeru 2022. godine sa samo 32 napunjene godine života. Tom prilikom iznenadio je nogometni svijet, a sada se ponovo pojavio na medijskim naslovnicama.

Drinkwater je još tokom karijere pokrenuo kompaniju koja se bavi renoviranjem nekretnina, a nakon okončanja nogometne karijere u potpunosti se posvetio tom poslu, pa tako sada često "zaprlja" ruke na gradilištima.

Ovaj nekada odlični veznjak je podijelio fotografiju s gradilišta, na što mu je jedan fan odgovorio da je "dotakao samo dno". Međutim, odgovor ovog bivšeg nogometaša dobio je brojne hvalospjevke.

"Neki od vas koji komentarišete, ponašajte se fino. Volim biti na gradilištu. To je čisto moj izbor", poručio mu je Drinkwater.