Premiership
152

Chelsea i City priredili spektakl u trileru s osam golova, nezapamćena gužva na vrhu tabele

H. H.
Duel Grealisha i Caiceda (Foto: EPA-EFE)
Duel Grealisha i Caiceda (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Chelseaja i Manchester Cityja remizirali su 4:4 u fantastičnom susretu odigranom na Stamford Bridgeu u Londonu u okviru 12. kola engleske Premier lige.

Građani su poveli u 25. minuti golom Haalanda iz penala, ali samo četiri minute kasnije Thiago Silva je poravnao udarcem glavom nakon kornera.

Igrala se 37. minuta kada je Chelsea izveo brz napad, a na ubačaj Jamesa najbolje sa snašao Sterling za vodstvo Plavaca 2:1.

Ipak, u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela City je poravnao. Ubacio je Bernardo Silva, a Manuel Akanji je glavom pogodio za 2:2.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Haaland je svojim drugim golom u 47. minuti po drugi put doveo City u vodstvo, ali Cheslea se nije predavao.

U 67. minuti Jackson se vješto snašao nakon odbijene lopte i poravnao je na 3:3. Mogao je Chelsea i do vodstva, ali je Gusto promašio veliku šansu.

Kazna je uslijedila u 86. minuti. Rodri je šutirao, lopta je na putu do gola pogodila Thiaga Silvu i završila u mreži za vodstvo Građana 4:3.

To nije bilo sve, jer je u 94. minuti dosuđen penal za Chelsea, a Palmer je sjajno šutirao i pogodio za konačnih 4:4.

Manchester City u narednom kolu u velikom derbiju dočekuje Liverpool, dok Chelsea očekuje gostovanje Newcastleu. Nakon ovog kola prvih pet ekipa na tabeli dijele samo tri boda razlike.

Rezultat i strijelci:

Chelsea - Manchester City 4:4 (Thiago Silva 29, Sterling 37', Jackson 67', Palmer 90+4' / Haaland 25' pen., 47', Akanji 45'+1, Rodri 86')

Tabela: