Liga prvaka
9

Chelsea i Sevilla golovima u sudijskoj nadoknadi osigurali plasman u nokaut fazu

N. K.
Slavlje nogometaša Chelseaja (Foto: EPA-EFE)
Slavlje nogometaša Chelseaja (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Chelseaja pobijedili su na Roazhon Park u okviru 4. kola Lige prvaka ekipu Rennesa rezultatom 2:1 te su tako i matematički osigurali plasman u nokaut fazu.

U dosta ujednačenom prvom poluvremenu, u kojem su obje ekipe prikazale odličnu igru te imale nekoliko dobrih prilika za postizanje gola, bolje se snašao Chelsea koji je golom Hudson-Odoija došao u vodstvo.

Engleska ekipa je igrala očajno u nastavku meča. Rennes je uglavnom preuzeo kontrolu lopte, te su imali nekoliko zaista odličnih prilika, dok Chelsea do pred sami kraj meč nije uputio niti jedan udarac ka golu domaćih.

Nagrada za francuski tim je stigla pet minuta prije kraja meča kada je Guirassy izjednačio. Međutim, kada su svi očekivali posljednji sudijski zvižduk Giroud postiže pogodak za konačnih 1:2.

U drugoj utakmici grupe E Sevilla je savladala Krasnodar u gostima sa 2:1. Špansku ekipu u vodstvo je doveo Rakitić već u 4. minuti utakmice, a izjednačenje Rusima donio je Wanderson u 56. minuti. El Haddadi je golom u 95. minuti donio sva tri boda Sevilli i prolaz u nokaut fazu.

Chelsea i Sevilla dijele prvo mjesto s 10 bodova, dok Krasnodar i Rennes imaju po jedan osvojen bod.

Rezultati i strijelci:

Krasnodar – Sevilla 1:2 (Wanderson 56' – Rakitić 4', El-Haddadi 95') Rennes – Chelsea 1:2 (Guirassy 85' – Hudson-Odoi 22', Giroud 91')

Tabela: