Premiership
55

Chelsea treći put u 18 dana pobijedio Tottenham i učvrstio se na trećoj poziciji

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Chelseaja pobijedila je Tottenham u meču 23. kola engleksog Premiershipa rezultatom 2:0, što je treći trijumf ekipe Thomasa Tuchela protiv Pijetlova u posljednjih 18 dana.

Chelsea je bio bolji od Tottenhama u engleskom Liga kupu ukupnim rezultatom 3:0 nakon dvije utakmice, odnosno nakon pobjede na domaćem terenu rezultatom 2:0 i potvrde prolaska u finale kada su u gostima pobijedili sa 1:0.

Da imaju pobjednički recept za tim Antonija Contea, igrači Chelseaja pokazali su i danas te došli do izuzetno važne pobjede kojom su se učvrstili na trećoj poziciji.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a sve vrijedno pomena desilo se u nastavku meča, tačnije od 47. do 55. minute kada su Plavci s dva pogotka došli do pobjede.

Prvo je Ziyech u 47. minuti fenomenalno pogodio za vodstvo od 1:0 i to nakon što je s desne strane pogodio dalji ugao Llorisa, da bi samo osam minuta nakon toga Thiago Silva nakon centaršuta Mounta iz slobodnog udarca postigao drugi gol za svoj tim.

Do kraja meča Chelsea je rutinski sačuvao stečenu prednost i došao do pobjede, 13. u ovoj sezoni, dok je za Tottenham ovo bio šesti poraz u sezoni.

Plavci ostaju na trećoj poziciji sa 47 osvojenih bodova iz 24 odigrana meča, dok je Tottenham ostao na sedmoj poziciji sa 36 osvojenih bodova, ali iz 20 odigranih mečeva.

Rezultat i strijelci:

Chelsea - Tottenham 2:0 (Ziyech 47', Thiago Silva 55')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore