Bruka i sramota!
327

Cirkus iz Crne Gore će obići svijet: Pogledajte šta je priznato kao gol šampionu

D. P.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nakon reprezentativne pauze ovog vikenda vratile su nam se lige širom svijeta, a situacija koja će obići planetu dogodila se ni manje ni više već u Crnoj Gori.

Tamošnji šampion Dečić iz Tuzija remizirao je rezultatom 1:1 protiv Jedinstva u Bijelom Polju. No, situacija koja će definitivno obići svijet je "fantomski gol" za vodstvo aktuelnih prvaka.

Dečić je u vodstvo došao u 40. minuti na opće zaprepaštenje svih koji su gledali utakmicu u Bijelom Polju. Zapravo, u šoku su ostali svi na terenu, a čak ni gostujući nogometaši nisu tražili pogodak jer ga nije ni bilo.

Brazilac Chagas Caique je glavom šutirao nakon centaršuta, a golman domaćeg tima Goran Aković intervenisao je na liniji, odnosno čak je bio ispred nje.

Međutim, sudija utakmice Miloš Savović je bio taj koji je na zaprepaštenje svih vidio pogodak. Lopta čak nije ni dodirivala liniju, već je sve vrijeme cijelim obimom bila unutar igrališta.

Na svu sreću, gosti nisu slavili zahvaljujući ovom golu jer je Armin Bošnjak donio poravnanje i vrijedan bod Jedinstvu iz Bijelog Polja, iako je domaći tim možda mogao i do sva tri boda da nije bilo ove tragikomične situacije.

Nakon sedam odigranih utakmica 1. CFL Budućnost je lider sa 14 bodova, koliko ima i Petrovac. Dečić je treći sa 12 bodova, a Jedinstvo na sedmoj poziciji s isto toliko bodova.