Premiership
93

City na krilima rezervista savladao Chelsea i vratio se u igru za titulu prvaka

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na Stamford Bridgeu u 19. kolu Premiershipa ekipu Chelseaja rezultatom 1:0 te su se tako vratili u utrku za prvaka nakon posljednjeg kiksa Arsenala.

Aktuelni prvaci nisu uspijevali u prvom poluvremenu stvoriti veliki broj prilika, a najbliži golu bili su sedam minuta prije odlaska na odmor kada je Haaland šutirao loše iz jedne dobre situacije.

S druge strane, Chelsea je bio opasniji. Već u 17. minuti u posljednji trenutak bio je izblokiran Pulišić, dok je Chukwuemeka minut prije kraja prvog poluvremena pogodio stativu.

Žestoko se krenulo u nastavku meča. Prvo je Ake pogodio stativu Chelseajevog gola, a onda je na odbijenu loptu natrčao Silva koji je bio izblokiran. Pet minuta kasnije odgovorio je Thiago Silva koji je jednu odbijenu loptu poslao pored gola.

City u vodstvo dolazi u 63. minuti. Bio je to lijep napad Građana. De Bruyne je u svom karakterističnom prodoru uposlio Grealisha na lijevoj strani, a ovaj je odmah ubacio na peterac. Loše je reagovala odbrana Chelseaja pa je Mahrez postigao gol iz blizine za 0:1. Zanimljivo da su i Grealish i Mahrez ušli u igru samo tri minute prije nego su kreirali pogodak.

Do kraja utakmice Chelsea se nije uspio nametnuti, dok je City znalački čuvao prednost i osvojio važna tri boda na teškom gostovanju.

City je na drugom mjestu Premiershipa te je sada smanjio zaostatak za liderom Arsenalom na pet bodova. Chelsea je tek na 10. poziciji. U narednom kolu City igra veliki gradski derbi protiv Uniteda, dok će Chelsea gostovati Fulhamu.

Rezultat i strijelac:

Chelsea - Manchester City 0:1 (Mahrez 63')

Tabela:

Standings provided by Sofascore