Premiership
88

City poslije velike drame pobijedio Wolves i stigao na prvo mjesto, Stones pogodio u 96. minuti

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Manchester Cityja su nakon prave drame pobijedili Wolves u osmom kolu Premiershipa, konačan rezultat je bio 2:1 za aktuelnog prvaka Engleske.
Wolves je poveo u sedmoj minuti susreta, a u strijelce se upisao norveški nogometaš Jorgen Strand Larsen, a izjednačenje rezultata je stiglo u 33. minuti susreta.

Doku je dodao loptu do Joška Gvardiola koji je ušao u sredinu i onda majstorskim udarcem desnom nogom pogodio rašlje gola Wolvesa i donio izjednačenje rezultata Građanima.

Golman domaćeg tima Jose Sa je čak dirao loptu, ali nije uspio spriječiti hrvatskog defanzivca da postigne jedan od najljepših golova u karijeri.

U nastavku je City pokušavao doći do potpunog preokreta, a u tome su uspjeli u 96. minuti susreta. U strijelce se upisao John Stones i donio pobjedu Građanima.

City je trenutno prvi na tabeli sa 20 osvojenih bodova iz osam utakmica dok je Wolves 19. na tabeli sa jednim osvojenim bodom.

U sljedećem kolu Manchester City će na svom terenu dočekati Southampton dok će ekipa Wolvesa u goste i to kod Brightona.

Rezultat i strijelci:

Wolves - Manchester City 1:2 (Larsen 7' / Gvardiol 33', Stones 90+6')

Tabela: