Igrao Seriju A i Ligu 1
161

Član čuvene šampionske generacije Obale Slonovače stigao u Igman Konjic

D. P.
Foto: FK Igman Konjic
Foto: FK Igman Konjic
Nogometaši Igmana iz Konjica doveli su ciljano i interesantno pojačanje za sezonu koja je već počela, a radi se o nekadašnjem talentu milanskog Intera Junioru Tallu.

Punog imena Gadji Celi Carmel Junior Tallo (31) vrlo je zanimljivo ime jer se radi o nogometašu koji je najviše utakmica u karijeri odigrao u elitnom rangu francuskog nogometa, tamošnjoj Ligi 1. Osim toga, često je mijenjao klubove, a igrao je i u italijanskoj Seriji A.

Tallo je primarno napadač, a snalazi se i na pozicijama iza najofanzivnije role na terenu. U Konjic je stigao kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor do kraja sezone.

Junior Tallo je prošao omladinsku školu Intera, a u seniorskoj karijeri igrao je za Romu, Bari, Chievo, Lille, Amiens, Guimaraes, Samsunspor i brojne druge klubove širom Evrope.

U francuskoj Ligi 1 za različite klubove odigrao je čak 62 utakmice i postigao 11 golova uz četiri asistencije. Tri nastupa ima u Seriji A, 20 u portugalskoj Primeiri, a igrao je i u elitnim rangovima u Švicarskoj, Mađarskoj, Turskoj, Srbiji...

Još zanimljivije, radi se i o prvaku Afrike s reprezentacijom Obale Slonovače. Bio je dio onog čuvenog tima koji je 2015. godine osvojio Afrički kup nacija, a ekipu su predvodili Yaya i Kolo Toure, Gervinho, Salomon Kalou...