Golmani blistali
18

Cocalić u 86. minuti digao Grbavicu na noge, Željezničar slavio veliku pobjedu

S. G.
Veliko slavlje na Grbavici (Foto: I. L./Klix.ba)
(Foto: I. L./Klix.ba)
U zaostaloj utakmici prvog kola nogometaši Željezničara su minimalnim rezultatom 1:0 savladali Igman i tako upisali veoma važna tri boda.
Nekoliko hiljada gledalaca na stadionu Grbavica vidjelo je jedan sjajan meč na kojem su blistali golmani Vedad Muftić na jednoj i Aldin Ćeman na drugoj strani.

U 8. minuti prva prilika kada je Amoah iskosa s desne strane izašao sam pred čuvara mreže gostiju i šutirao direktno u njega.

Deset minuta kasnije Jašarević je probio po lijevoj strani i ostavio povratnu loptu za Drlju, ali je udarac mladog ofanzivca Plavih izblokiran u posljednjem trenutku.

Igman se brzo potom budi i uzvraća preko Marka Čubrila koji je šutirao s vrha šesnaesterca, ali je golman Željezničara Muftić to skinuo krajnjim naporima.

Do kraja prvog dijela po jedna velika prilika na obje strane, ali su golmani bili na visini zadatka.

U nastavku je domaći trener Bašić bacio sve karte u napad i u igru uveo Krpića koji je podigao intezitet napada Plavih.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

U uvodnim minutama nastavka Mekić ostavlja povratnu loptu za Bibera koji s dvadesetak metara šutira pod prečku Igmana, ali je to Ćeman još bolje odbranio.

Šanse pred oba gola su se smjenjivale kao na traci, a golmani su nastavili da blistaju.

I kada se mislilo da ćemo vidjeti remi ukazao se "Željin vojnik" Edin Cocalić.

Stoper Plavih je u 86. minuti nakon jednog prekida uhvatio volej i iz okreta pogodio za ludnicu na Grbavici.

Nakon gola vidjeli smo brojne tenzije klupskih zvaničnika, ali i igrača, a nekadašnji ljubimac Plavih Zajko Zeba, koji sada radi u stručnom štabu Igmana, isključen je i izveden s klupe nakok verbalnog okršaja s navijačima domaćih.

Do kraja golova nije bilo i Željezničar je stigao do zlata vrijedna tri boda koja su ga lansirala na treću poziciju sa devet osvojenih bodova.

Rezultat i strijelci:

FK Željezničar - FK Igman 1:0 (Cocalić 86')

Tabela:

Standings provided by Sofascore